Jól szerepelnek a 100 éves Budaörsi SC versenyzői

0
76

Idén ünnepli centenáriumát a Budaörsi Sport Club, mely alkalomból május 24-én nagyszabású sportnapot szervez a klubtagoknak, továbbá az elmúlt 100 évnek könyv és film formájában is emléket állít majd.

Sikerekben gazdag volt az elmúlt időszak az egyesület számára.

Az SH-ITB  Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata, sajnos sportsérülésekkel küzdve, de annál nagyobb küzdőszellemmel állt asztalhoz az Európa Kupa elődöntőjében. A portugál Mirandela felett Madarász Dóra és Póta Georgina 3:1 arányban aratott győzelmet, majd a visszavágón 5:4-es összesítéssel a bejutott a döntőbe, ahol a spanyol Museo de la Almendra Francisco Morales lesz a rivális ellenfél. Az első mérkőzés április 19-én Spanyolországban kerül megrendezésre, a visszavágón pedig április 27-én szombaton, 18 órai kezdettel szurkolhatunk a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnokban.

A judosok versenyzője, Ohát Zalán Varsóban remekelt a European Open férfi -100 kg-os kategóriában. Lengyel, grúz, majd angol ellenfelén aratott győzelme után a következő körben holland ellenfele búcsúztatta. A bronzmérkőzés első meccsét magabiztosan nyerve, a következő meccsen csak kevéssel alulmaradva, 5. helyezéssel zárta a versenyt.

Március elején Kecskeméten került megrendezésre a Junior Országos Bajnokság, ahol a női judokák küzdöttek a dobogóért, a -63 kg-os súlycsoportban Ferencz Virág bronz, a -78 kg-os kategóriában Vass Eszter pedig ezüstéremmel térhetett haza.

Továbbra is halmozzák az utánpótlás érmeket az úszó szakosztály növendékei, de még nagyobb siker talán az, hogy felnőtt kategóriában is egyre magabiztosabb eredményeket produkálnak a versenyzők.

A bécsi a Multinations Junior Swimming Meet versenyen Drommer Lili a magyar válogatott tagjaként mérettette meg magát 4×100 m gyorsváltón. Nagy büszkeség, hogy Lili a csapaton belül a legjobb időt úszta, egyéniben 50 és 100 m pillangón pedig 5. helyezést ért el, ahogy az is, hogy a magyar csapat eredményeivel a második helyen végzett a 15 országot felvonultató összesítésben.

A legnagyobb kihívás még csak ezután következett. A húsz nemzetet felvonultató felnőtt úszó országos bajnokságon ugrottak a Duna Aréna medencéjébe csapatban, és egyéniben is a Budaörsi SC versenyzői. Kiemelkedő és előremutató siker, hogy négy A- és két B- döntőbe jutással zárták úszóink a felnőtt OB-t. Hetedik helyen végzett a 4×100-as mix vegyes-, és gyorsváltó csapat, a férfi 4×100-as vegyesváltó pedig végül a nyolcadik lett.

Ami az utánpótlásképzést illeti, a Budaörsi Sport Club karate szakosztálya továbbra is az élen jár.

A májusi Magyar Bajnokságra felkészítő versenysorozatban, összesítésben eddig ötből négy alkalommal (rendszerint 30-40- induló klubból) második helyen végzett a csapat, akit többségében csupán a szervező, budapesti klubok előztek meg. Rendkívül pozitív visszajelzés ez, az edzésmunkát illetően. Sikeresen lezajlott a tavaszi felkészítő tábor, ahol a versenyzőknek nem csak technikai és taktikai felkészítésben volt részük, de ami a tradicionális pályafutásukat illeti, sokan újabb övfokozattal is gazdagodtak.

Nem csak hazai, de nemzetközi sikernek is örülhetünk. Erbi Daniella, aki a 46. Pozsonyi Grand Prix-n U14-es korosztályban katában (formagyakorlatban) és kumitében (küzdelemben) is indult, utóbbiban 54 induló közül egy vesztes, majd négy győztes meccsel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kadet (14-15) korosztálytól ez már kvalifikációs versenynek számít a korosztályos világbajnokságra, színvonalasságát bizonyítja, hogy a verseny három napon át, 36 nemzet, közel 2500 nevezésével zajlott le.

Szép eredmények születtek az atlétika szakosztálynál is, Csontos Márton a felnőtt OB megnyerése után, a portugáliai Európa Kupán 10. helyen végzett egyedüli magyar indulóként. Luterán Gergő bronzéremmel zárta az országos ranglistát, fedett pályás időszakban 400 méteren (48,91 mp-es idővel). Szűcs Áron pedig távolugrásban, idei legjobb eredményével jutott döntőbe felnőtt OB-n, így a szakosztály három utánpótlás korú döntőssel is büszkélkedhet a felnőttek között.

A tenisz szakosztály egy új, felnőtt OB 3-as csapat felkészítésével folytatja tovább a munkát a meglévő a szuperligás fiú, illetve lány, valamint az I. osztályú fiú csapat mellett. Következő cél a június közepén, Szentesen megrendezésre kerülő Vidékbajnokság, amire a versenyzők nagy szorgalommal készülnek.

Írta: Tóth Imola Anikó

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here