Ideiglenes üzemeltető az e.ügyi kp.-ban – rendkívüli testületi ülés 2. rész

0
880

„Az egészségügyi ellátórendszer egyes kérdéseiről” címmel azért hozott újabb határozatot tegnap a képviselőtestület, hogy az EuropMed Kft. csődje miatt az egészségügyi központot a JUMP Consulting Kft. a pályázat sikeres lezárultáig, átmeneti időre jogszerűen üzemeltethesse. Mégsem erről vitatkoztak a képviselők…

„Az egészségügyi ellátórendszer egyes kérdéseiről” címmel azért hozott újabb határozatot tegnap a képviselőtestület, hogy az EuropMed Kft. csődje miatt az egészségügyi központot a JUMP Consulting Kft. a pályázat sikeres lezárultáig, átmeneti időre jogszerűen üzemeltethesse. Az EUROP-MED Kft. szerződését a korábbi határozatok alapján az önkormányzat 2016. október 1-jei dátummal mondta fel, az iratot október 3-án vették át. Ennek értelmében november 3-tól kezdődően kell az önkormányzatnak az intézményfenntartási kötelessége alapján az egészségügyi feladatellátás folyamatosságát biztosítani. Az előkészítés során a hivatal konzultált a járási ÁNTSZ-szel, valamint az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal (OTH), előbbi felhívta figyelmüket a törvény kogens szabályainak betartására, utóbbi pedig gyors eljárásával segített hozzá, hogy az új szolgáltató mindazokat a szolgáltatásokat folyamatosan tudja biztosítani, amelyekhez a budaörsiek már hozzászoktak – derül ki a napirendi előterjesztésből.

A  képviselőtestületi ülésen azonban a fentiekről alig esett szó. Löffler Dávid, fideszes képviselő hozzászólásai nyomán annál többet beszéltek viszont arról, hogy a JUMP CONSULTING Kft.-ben, amelyik az orvosi ügyeletet is adja városunkban, vezető pozíciót tölt be egy Wittinghoff Tamáshoz közel álló orvos. A polgármester korábban és most is elmondta, hogy a fiatalemberrel – mint ebben a kisvárosban még számos más emberrel – valóban jóban van, de egyrészt határozottan cáfolta, hogy rokona lenne, másrészt nem vele, hanem a kft. ügyvezetőjével írja alá az önkormányzat a szerződést.

A személyeskedés mellett érdemibbnek tűnt a Fidesz frakció módosító javaslata, mely szerint „a korábbi évekhez hasonlóan” az önkormányzat saját maga tartsa fenn és működtesse az egészségügyi központot és ne szervezze ki azt vállalkozásnak. A kormánypárti – itt helyben ellenzékig – képviselő szerint ugyanis a vállalkozásba adás megbukott, amit szerinte Hardy Géza, a rendelő egyik szakorvosa, egyébként Fidesz tag és külsős bizottsági tag is megerősít. Wittinghoff Tamás azonban hangsúlyozta: az, hogy egyénileg ki mit tesz, és hogy maga a konstrukció jó-e, két különböző dolog.  A polgármester, tekintettel arra, hogy dr. Kovács Attila volt főigazgató, főorvos ellen a büntető feljelentés nyomán az eljárás még folyamatban van, igyekezett minden, vele kapcsolatos határozott kijelentést kerülni, de természetesen róla beszélt. S példákkal igyekezett alátámasztani, hogy ha az önkormányzat most saját maga venné vissza az egészségügyi központ üzemeltetését, az mintegy 200 millió forintos plusz kiadást igényelne a költségvetésben és komolyan veszélyeztetné a folyamatos betegellátást. KIemelte, hogy ha az önkormányzat venné át az ellátást, az egynapos sebészet (képünkön) sem működhetne tovább.

Végül 12 igen és 2 nem szavazattal hagyja jóvá a testület az önkormányzat és a JUMP CONSULTING Kft. szolgáltató között létrejövő, 2016. november 3-tól hatályos feladatellátási szerződés szövegét és kérte fel a polgármestert a határozat végrehajtásához szükséges további intézkedések megtételére

A testületi ülésről az első rész: https://www.budaorsinaplo.hu/varoshaza/20161019/koztorvenyes-megoldas-az-…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here