Hatalmas sikerek a Budaörsi SC úszó szakosztályánál

0
343

Az elmúlt néhány hónapban valódi történelmi tettet hajtottak végre úszóink két országos bajnokságon is. Az elmúlt időszakban kijelenthető, hogy a Budaörs SC úszó szakosztálya, amely az utánpótlás nevelést tűzte ki célul,  ebben már meghatározója lett a magyar úszósportnak.

Fontos kiemelni, hogy a felnőtt országos bajnokságon nyolc úszónk vett részt, és úgy sikerült világ- és Európa-bajnok, olimpiákon induló úszók között sikeresnek lenni, hogy a csapatunkban csak serdülő és ifjúsági korosztályban szereplők indultak.
Háromszor sikerült a döntőbe (ebből az egyik B-döntő volt) jutni, és a történelmi tett Drommer Lili nevéhez fűződik, aki 50 méter női pillangón a Felnőtt Országos Bajnokságon 5. helyezést ért el.

A másik sikert a 4×100 méteres férfi vegyesváltónk érte el, szintén a döntőbe jutással, majd az ott elért 8. hellyel. Név szerint Koncz Márton, Tóth Gergely, Mayer Dávid és Birkás Botond nevéhez fűződik a bravúr.

A tudatos, és állhatatos szakmai munka, amely mögött a szülők és az önkormányzat segítsége is áll, a most hétvégi, Kaposváron rendezett serdülő országos-bajnokságon újabb sikereket hozott. A mieink az éremlista 9. helyén végezve, 1 arany, 3 ezüst és 2 bronzérmet szereztek. Ezt azért kell hangsúlyozni, mert előttünk olyan klubok végeztek csak, amelyek a magyar úszás fellegvárai, így például a Győr, a BVSC, a Kőbánya SC, vagy az Újpest. Hat éremmel gazdagodtunk úgy, hogy mindössze húsz klub volt, amelynek versenyzői egyáltalán felállhattak a dobogóra.

Az aranyérmünket Rácz Zsombor szállította, aki hét számban indult az ob-n és egyet, az 50 méter pillangót leszámítva, hatszor az A-döntőbe jutott. A lelátón végig ott ülő Krajnyák György, utánpótlás-válogatott kapitány külön kiemelte őt a verseny után, és Zsombor ezzel a teljesítményével bekerült a Mariborban júliusban rendezendő EYOF-ra, vagyis az Európai Ifjúsági Olimpiára utazó magyar válogatott keretbe is.

Rácz Zsombor mellett a váltóink szereplése is
egészen parádésra sikeredett, hiszen a fiú csapataink minden alkalommal az A-döntőbe jutottak, a 4×100 méteres férfi gyorsváltó (Szappanos Kristó, Rácz Zsombor, Koncz Márton, Spisák Bence) és a 4×100 méteres férfi vegyesváltó (Koncz Márton, Tóth Gergely, Spisák Bence, Szappanos Kristóf.

A döntőben Koncz helyett Rácz úszott) ezüstérmes lett az Illy Lili, Tóth Gergely, Sipásk Bence, Nagy Eszter 4×100 méteres mix vegyesváltónk pedig a harmadik helyen végzett, de összejött még két negyedik hely is. A váltóink sikerének az értékét növeli, hogy csak a BVSC volt az az egyetlen egyesület, amelyet egyszer sem sikerült legyőzni, a fentebb említett nagyobb klubok csapatait többször is.

A felsorolt történelmi sikerek mögött elsősorban egy közös összefogás áll, Kovács László szakosztályvezető, vezetőedző ki is emelte, hogy ennek köszönhető az, hogy ő és a kiváló munkát végző stábja kizárólag a szakmai munkára tud koncentrálni. A gyerekek számára minden egyes ilyen siker külön motivációt jelent. Nem csak azoknak, akik a versenyeken érték el ezeket a nem mindennapi eredményeket, hanem azoknak is, akik majd a jövőben szeretnék megmutatni a tudásukat a nagyvilágnak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here