Gerendás Péter és zenekara a PostART-on szeptember 4-én

0
1055
 
Az idei Budaörs Fesztivál nyitánya lett volna Gerendás Péter családi zenekarának koncertje, ami sajnos elmaradt a pandémia miatt. Így most örömmel jelentjük, szeptember 4-én megvalósul, a  PostART és Gerendás Péter szervezésében.
 
A Budaörsön élő Gerendás Péter Liszt-díjas zeneszerző, énekes, gitáros. Több mint 4 évtizedes pályafutása alatt 17 lemeze jelent meg. A magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, zenéjét leginkább a lírai-, intellektuális rock- és latin dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is. Nemcsak saját magának, hanem több híres magyar művésznek is írt dalokat és szövegeket. Rendszeresen koncertezik hazáján kívül is, az elmúlt években többször Kínában is fellépett.
A Gerendás Családi Zenekar egy különleges formáció, ahol Péter a 9 gyermeke közül 3-mal áll színpadra. Dániel, a dobos kiemelkedő zenei tehetsége már 4 évesen megmutatkozott, 8 éves kora óta rendszeresen koncertezik. 17 évesen egy nemzetközi dobversenyen első helyezést ért el. 23 éves korára nemzetközileg is elismert és keresett dobos. Több híres magyar zenekar tagjaként láthatta már őt a közönség, ezzel egyidőben saját projectje megvalósításán dolgozik, amely egy live- act , ahol looper segítségével minden hangszeren ő játszik.
Hanna, a zongorista 21 éves, szintén kiskora óta zenél édesapjával, az utóbbi években pedig már több neves magyar művésszel is színpadra állt. Zenei tanulmányait jazz konzervatóriumban végezte. A zongora mellett fuvolázik. Ruben, a basszusgitáros 18 éves, a Bartók Konzervatóriumban tanul basszusgitár és bőgő szakon. 10 éves kora óta ő is profi zenészként koncertezik. Édesapjához és testvéreihez hasonlóan szintén több hangszeren játszik, dobol, gitározik és zongorázik is.
Gerendás Péter koncertjeit mindig nagy szeretettel fogadja a közönség, virtuóz zenei játéka mellett humorral átszőtt, közvetlen személyisége is megmutatkozik.
A koncert a Köszönjük, Magyarország! program keretein belül valósul meg!
A koncert az ArénaPro Kft. hang- fénytechnikai cég segítségével valósulhat meg!
A belépés ingyenes!
 
Helyszín: PostART
Időpont: szeptember 4-én pénteken, 20:00–21:30-ig.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here