Foci: újabb győzelem

0
789

Három gólos győzelemmel végződött augusztus 12-én, vasárnap az idegenbeli mérkőzés. A BSC 1924 a Nyíregyháza Spartacus FC csapatával játszott a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

A BSC 1924 húzóembere, Czvitkovics Péter nélkül érte el ezt az eredményt, aki a 2. fordulóban a Békéscsaba elleni döntetlenre végződött meccsen szerzett kisebb sérülést.

Az első helyzetet a hazaiak dolgozták ki a 8. percben. Pekár kapott remek labdát, majd takarásból tette próbára Demjén reflexeit, aki hatalmas bravúrral ért le a bal alsóba tartó lövésre. A 16. Pekár ugratta ki Kártikot, aki lövés helyett fejjel próbált passzolni az ötösön belül, Demjén remekül olvasta a játékot és magabiztosan szedte fel a labdát az érkező támadó elől. A 26. percben tizenegyest ítélt a bíró a javunkra, a labda mögé Lengyel állt és magabiztosan értékesítette a büntetőt (0-1). A 33. percben Kesztyűs ugratta ki Sajbán Mátét, akit a védő utolért és szerelt.

A második játékrészben csapatunk dominált. Az 54. percben Lengyel adott remek labdát Medgyesnek, aki az átvételt követően a léc alá bombázott (0-2). Három perccel később érkezett a harmadik Budaörsi találat is. Menyhárt remekül centerezett középre, ahol Lengyel érkezett remek ütemben, majd fejjel a kapu bal alsó sarkába fejelt (0-3). A 88. percben Bognár György lecserélte a „meccsemberét”, Lengyel Bélát, aki két gól, egy gólpasszal vétette ma észre magát. Helyére az utánpótlásból a felnőtt csapathoz felkerült Vincze Ádám érkezett. A 91., és a 93. percben Kesztyűs kétszer is betalálhatott volna a hazaiak kapujába. Több gól nem született a mérkőzésen, így a forduló meglepetését okozva, Nyíregyházáról elhoztuk mind a három pontot.

Meg kell említeni, hogy a hazai szurkolók a mérkőzés végén „pacsizásra” követelték magukhoz a Budaörs játékosait! Nem minden nap részesül ilyen elismerésben egy csapat! KÖSZÖNJÜK! – emelte ki honlapján a BSC 1924 a rendhagyó sikert.

Szakmai értékelés:

Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője: „A Budaörs azt a játékot mutatta, amire készültünk, de a tervünket nem tudtuk megvalósítani, hiába tolta fel a védelmi vonalát az ellenfél. Az első helyzet a miénk volt, de a bután összehozott tizenegyes után megváltozott a meccs menete, a második gól után a hitünk is elszállt.

Bognár György, a BSC 1924 Futba: „Úgy ítéltem meg, hogy a Budaörs jobb játékosokkal rendelkezik, mint a Nyíregyháza, ezért az első perctől felvállaltuk az egész pályás letámadást, hogy már az ellenfél térfelén hibára késztessük a hazaiakat. Ez a tervünk teljesen bevált, így megérdemelten nyertünk, három nullás vezetésünk után sem álltunk le, és közel jártunk a negyedik gólhoz is.

További fotók a mérkőzésről ITT találhatók.

Forrás: BSC 1924

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here