Feljutott az NB I-be a budaörsi női focicsapat

0
371

A BSC 1924 felnőtt női labdarúgó csapata veretlenül nyerte meg a Női NB II. Nyugati csoport bajnokságot, így feljutott az NB I-be.

Húsz mérkőzéséből tizenkilencet megnyert, az utolsót pedig 0:0-ás döntetlennel zárta a BSC felnőtt női labdarúgó csapata az idei, 2022/2023-as idényben. 109 lőtt és 2 kapott góllal vitték végbe ezt a kiemelkedően jó eredményt.

Természetesen a csapat vállalja, hogy a 2023/2024-es szezonban eggyel magasabb szintű bajnokságban induljon és ebben klubjának vezetése is támogatja őket.

Tavaly egy pont híján maradtak le a dobogóról, ahonnan mindhárom csapat feljutott, ezért idén reális céljuk volt, hogy megnyerjék a bajnokságukat.

A csapat játékosai közül a legtöbb gólt (30) Kardosi Blanka lőtte, a bajnokság góllövő listáján ezzel ő a második.

A csapat játékoskerete: Balázs-Hegedűs Réka, Boczkó Hajnalka, Buzás Emma, Csapó Zoé Gerda, Daróczi Julianna, Dencz Orsolya, Fábián Rebeka, Ferbert Annamária, Galántai Nóra, Hajagos-Tóth Eszter, Kajdy Janka Janina, Kardosi Blanka, Kecskeméti Vivien Fanni, Kiss Csenge, Kirschner Kamilla, Koch Fruzsina, Lanczki Petra, Lukács Angelika, Oláh Bernadett, Proháczik Fanni, Sárosi Csilla, Sevella Zsófia, Sitku Zsuzsanna Mária, Sólyomvári Katalin, Szanyi Mária, Szőcs Réka, Szűcs Ágota, Terdik Ivett, Tóth Eszter Adél, Turcsek Nóra, Vellner Zsófia, Wochna Rita.

Vezetőedző: Horváth Ferenc

Május 13-án, amikor a pontok alapján már biztos volt a bajnoki cím, a 20. forduló meccse előtt, Pécsen, a PVSK játékosai a pálya szélén sorfalat alkotva, tapssal gratuláltak a Budaörs csapatának.

Forrás és fotók: Facebook/BSC Női Labdarúgó Csapatai/Lukács József

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here