Ezüstlánc-díjat kapott Wittinghoff Tamás

0
475

Polgármesteri Ezüstlánc-díjat kapott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Magyar Önkormányzatok Szövetségétől (MÖSZ) az elmúlt több mint 30 évben végzett kiemelkedő munkájáért.

Az idén az ezüstlánc-díjat Wittinghoff Tamásnak, Budaörs polgármesterének ítélték oda, Pergő Margit, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) társelnöke, Berhida polgármestere pedig Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű díjat vehetett át.
A díjakat dr. Gémesi György, a MÖSZ elnöke adta át.
A Polgármesteri Ezüstlánc-díj a MÖSZ legrangosabb kitüntetése, azoknak a polgármestereknek az elismerésére, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, életpályájukat az önkormányzatok ügyének szentelték.
Wittinghoff Tamást 1991 februárjában választották először Budaörs város polgármesterévé, azóta nyolcadik ciklusát tölti. Vezetése alatt Budaörs folyamatosan és jelentős ütemben fejlődik, az elmúlt években számos díjat és elismerést kapott.
A díj átvételét követően Wittinghoff Tamás úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számára ez a díj. Polgármesterként a legfontosabbnak azt tartja, amit a budaörsiektől sokszor hallani „Azért választottuk ezt a települést, mert itt olyan szabad a légkör.” Ezt kellene erősíteni – mondta Wittinghoff Tamás, aki gondolatait azzal zárta: „Ma mindannyiunknak elsősorban szabadságra van szükségünk.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here