Ezüstérem a budaörsi pingpongos lányoknak a magyar bajnokságban

0
736

Ezüstérmes lett az SH-ITB Budaörsi 2i SC a magyar bajnokságban. 2010 óta minden szezonban, megszakítás nélkül tizedszer állhatott dobogóra  a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata

Celldömölkön került megrendezésre június 1-2-án a csapatbajnoki helyezésekről döntő Final Four. Csapatunk az elődöntőben 6:2 arányban múlta felül az Erdért SE csapatát, kiharcolva ezzel a vasárnapi bajnoki döntőben való részvételt.

Ezzel a rangos versennyel avatták a most elkészült asztalitenisz csarnokot a Vas megyei városban, mely egyrészt kiváló feltételeket biztosított a legjobb 4 férfi és legjobb 4 női csapat számára, másrészt tovább erősítette bennünk azt a vágyat, hogy talán egyszer nekünk is lehet egy kellő méretű és színvonalú asztalitenisz csarnokunk.

A vasárnapi bajnoki döntőt az elmúlt három év bajnokával, a két idegenlégióssal felálló Szekszárd csapatával vívtuk. A végletekig kiélezett döntő több mint 3 óráig tartott. Csapatunk több bravúros győzelmet is bemutatva 5:5 arányú döntetlent harcolt ki. A bajnoki döntőt tehát nem vesztettük el, a versenykiírásnak megfelelően viszont a bajnokságot nem mi nyertük, a Szekszárd jobb alapszakasz helyezésének köszönhetően nyert.  A női asztalitenisz csapat egy három hetes felkészülés végén a versenysport nagyon komoly szintjét produkálta a hétvégén, és nagyon közel járt ahhoz, hogy legyőzze esélyesebb ellenfelét.

Csapatunk így ezüstérmesként végzett a bajnokságban, a Négyes Döntővel pedig lezárult a 2018/2019-es szezon, amelyre a most még friss elszalasztott lehetőség fájdalma után büszkén fogunk visszaemlékezni, hiszen csapatunk a hazai érem mellett érmes lett a nemzetközi ETTU Kupában, két aranyéremmel zártuk az egyéni Országos Bajnokságot, érmeket hozott több World Tour verseny, és nyolcaddöntős helyezést is elértünk a budapesti világbajnokságon.

A szakosztály nevében köszönjük sportolóink és edzőink egész évi munkáját, a Budaörsi Sport Club elnökségétől kapott segítséget valamint Budaörs Város önkormányzatának és szponzoraink, partnereink támogatását.

(Képen piros mezben az SH-ITB Budaörsi 2i SC: Pergel Szandra, Fazekas Mária, Lovas Petra, Nagyváradi Mercédesz, Bachman Péter)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here