Egy nap legfontosabb étkezése a reggeli, ezért még ha fogyni is szeretnénk a nyár közeledtével, ne azt a megoldást válasszuk, hogy éppen a nap kezdetekor nem eszünk semmit. Fogyasszunk inkább egy egészséges reggelit, ami laktató és finom is egyben!
Reggeli lepény
Hozzávalók (2 főre):
115g tönkölybúzaliszt
¾ teáskanál sütőpor
só
120g görög joghurt
4 koktélparadicsom
friss spenót
2 szelet bacon
25g reszelt mozzarella
2db tojás
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt 230 Celsius fokra.
Keverjük össze a tönkölybúzalisztet a sütőporral, a sóval és a görög joghurttal és gyúrjunk belőle tésztát. Szedjük két felé és formáljunk belőlük lepény formát. Majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket.
Vágjuk ketté a koktélparadicsomokat és kis darabokra a bacont.
Először tegyük a lepényre a spenótot, szórjuk rá a mozzarellát, majd tegyük rá a paradicsomot és a bacont.
Végezetül üssünk egy-egy tojást a tetejükre és mehet is a sütőbe 12 percre.
Jó étvágyat!
Tipp! Ha édesre vágynánk reggelire ezt elkészíthetjük úgy is. Kenjük meg a tésztát krémsajttal és szeleteljünk a tetejére almát vagy körtét. Végezetül hintsük meg egy kis fahéjjal.