Egész hétvégén bemutatóztak a budaörsi tűzoltók

0
1085

A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület tagjai szeptember első hétvégéjén tűzoltási és műszaki mentési bemutatóval, illetve tűzoltó gépjármű és szakfelszerelés-ismereti programokkal várták az érdeklődőket a város különböző pontjain.

 

A hétvége első napján az Idesüss fesztiválon – a Szabadság út lezárt szakaszán –látványos tűzoltási és műszaki mentési bemutatóval szórakoztatták a kilátogatókat. Először – a szép számban összegyűlt tömegből – kiválasztottak egy önként jelentkezőt, akinek a segítségével bemutatták azt, hogy egy 6 kg-os porral oltó készülékkel, hogyan lehet eloltani egy személygépkocsiban keletkezett motortüzet. Ezután egy közlekedési baleset következtében autóban rekedt személy mentését szimulálták a Budaörsi Mentőállomás kollégáinak bevonásával, végül a roncs autót begyújtották és a gyorsbeavatkozó eszköz segítségével eloltották a gépjármű tüzet. A legkisebbek örömére a bemutató végeztével a gépjárműfecskendő tetejére is fel lehetett menni.

Szeptember elsején és másodikán a Budaörsi Air Show 2018 elnevezésű eseményen tűzoltó gépjármű és szakfelszerelés-ismereti programmal várták érdeklődőket a reptéren. A bátrabbak az eszközöket is kipróbálhatták.

Képes ízelítő:

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here