Ég az erdő Budaörs határában – frissítve!

0
1557

Budakeszin, a szomszéd város határában, a lakott területtől távolabb, több száz méterre lévő részen hat hektáron ég az erdő.

Hat hektáron kora délutántól ég a Budaörs, Budakeszi és Budapest határán található erdő aljnövényzete pénteken – tudatta a sajtóval a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté. A terület közigazgatásilag Budakeszihez tartozik – pontosított a budaörsi önkormányzat.

A helyszínre, a Napfény utcába, nagy erőkkel vonultak ki a főváros hivatásos tűzoltói, valamint a rózsadombi önkéntes tűzoltók, és több oldalról támadva, több vízsugárral kezdték meg a lángok megfékezését.

A tűz nehezen megközelíthető, a négy járművel kivonult több mint huszonöt tűzoltó egy ponton túl csak gyalog tudta folytatni az útját – hangsúlyozta a szóvivő.

Este 8 körül már lokalizálták a tüzet, de még oltják. A munkát lassítja, ahogy fent is írtuk, hogy a 6 hektáros területet tűzoltóautóval nem lehet megközelíteni, ezért az oltásban közreműködők gyalogosan szállítják a vizet a helyszínre.

Forrás: mti, BM Országos Katasztrófavédelem, Fotó: Buda Környéki Televízió

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here