A Budaörsi Latinovits Színház márciusi bemutatója: A házasságszerző

0
977

A Budaörsi Latinovits Színház márciusi bemutatója Thornton Wilder: A házasságszerző vígjáték négy felvonásban, két részben.

A darabot Révbíró Tamás fordításában a Budaörsi Latinovits Színház és a Szentendrei Teátrum közös produkcióként adja elő.

Nyilvános főpróba: 2018. március 23. 19h

Bemutató: 2018. március 24. 19h

 

Mrs Dolly Levi – Takács Katalin

Horace Vandergelder – Ilyés Róbert

Mrs Irene Molly – Bozó Andrea mv.

Minnie Fay – Bohoczki Sára

Cornelius Hackl – Chován Gábor

Barnaby Tucker – Hunyadi Máté eh.

Ermengarde – Gyöngy Zsuzsa mv.

Ambrose Kemper – Böröndi Bence

Miss Flora Van Huysen – Spolarics Andrea

Malachi – Bregyán Péter

Pincér, Szakácsnő, Házvezetőnő – Páder Petra

Kocsis – Palkovics Gábor

 

Rendező: Csizmadia Tibor, Díszlet, Jelmez: Pajor Patrícia, Herman Anett; Zene: Pirisi László; Rendezőasszisztens: Juhász Gabriella; Súgó: Barnet Mónika

 

A házasságszerző egy hamisítatlan amerikai történet a szerelemről, amely beteljesülhet ugyan, de semmiképpen sem ott, nem úgy és nem azzal, akire eredetileg számítunk. Pláne akkor nem, ha több szereplő is abban a hitben ringatja magát, hogy ő fonja az események fonalát, és persze hamar kiderül, hogy mint minden valamire való komédiában, itt is gubancol ezen a fonálon egyet-kettőt a véletlenek sorozata – jobban mondva a zseniális szerző.

Thornton Wildert Szerb Antal az amerikai újromantika legnagyobb tehetségének, továbbá finom és előkelő stílusművésznek nevezte. Tálentumát elsősorban színművek írásában élte ki, melyek közül a legismertebb a Házasságszerző: ebből készült ugyanis a Hello, Dolly! című musical.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here