Boldog, vírusmentes új évet és egy betartható fogadalmat kívánok minden olvasónknak!

0
1315
Glasses with champagne against holiday lights - New Year and Christmas background; Shutterstock ID 532649167; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -

Azt kívánom mindenkinek, így magamnak is, hogy a 2022-es év nyugodtabb, boldogabb és kiszámíthatóbb legyen, mint az előző kettő volt!

Számomra a szilveszter nem éppen a legvidámabb napja az évnek, mert több szempontból az elmúlásra emlékeztet. Egy közelálló szerettemre, akivel  47 évvel ezelőtt egy évbúcsúztató utcabálon ismerkedtünk meg, de már nincs közöttünk. A távolodó fiatalságomra, hiszen minden évvel öregebb leszek, bár az igazi idős kor remélem, még messze van. És arra, hogy egyre kevesebb régi barát vesz már körül, akiket az újak – akiknek köszönöm, hogy beléptek az életembe -, sajnos nem pótolhatnak. S az év utolsó napjára időzített mulatozással is van egy kis bajom: minek, ha „kötelező”? Miért ne inkább akkor, ha tényleg jó a kedvem? Igaz, úgy látom, hogy az év utolsó napját a pandémia óta megint egyre többen töltik a legszűkebb körben a szeretteikkel, akárcsak a karácsonyt. S jól is van ez így.

 

Hát igen, a pandémia! Az elmúlt két év nemcsak nekem – újabb szeretteim elvesztése, nehéz gazdasági időszak -, hanem az egész világ számára kevés okot adott a jókedvre, hiszen a járvány még a szkeptikusokat is utolérte, annak minden borzasztó következményével. Lapunkban az elmúlt hetekben, hónapokban cégek vezetői, helyi politikusok és művészek, sportolók tekintettek vissza 2020 és 2021-re, ezért itt és most én nem teszem. Helyette tiszta szívből kívánom olvasóinknak és hirdetőinknek, illetve mindenkinek, így magamnak is, hogy a 2022-es év legyen sokkal boldogabb és kiszámíthatóbb, mint az előző kettő volt!

És végül az újévhez kapcsolódó szokásokat hosszan sorolhatnám, de ezt sem teszem idén, csupán egyet emelnék ki:  január elsejétől a legtöbben a szerencsét, sorsuk jobbra fordulását remélik. Aminek racionális alapja persze nincs, de ha egy nagy elhatározással párosul, amit sikerül betartani, akár az egyéb körülményektől függetlenül is bekövetkezhet a kedvező változás.

Nagy elhatározás? „Nem szoktam újévi fogadalmat tenni – mondja Éva -, mert úgyse tartom be. Ha valamin igazán változtatni szeretnék, akkor azt azonnal megteszem, nem várok vele szilveszterig.” Piri: „Két éve azt fogadtam meg, hogy leszokom a dohányzásról és azóta egy szálat se szívtam. Örülök neki.” Sanyi egész évben gyakran álmodozik a nagy lottónyereményről, ezért újévkor azt fogadja meg, hogy a szerencsejátékra költött pénzt inkább megspórolja és egy év múlva befekteti okosabb dologba. De még soha nem gyűlt össze pár ezer forintnál több. Én magam minden szilveszterkor megfogadom, hogy holnaptól egészségesebben táplálkozom, és még többet mozgok. Ennek köszönhetően már többször fogytam le 5-10-20 kilót, majd sajnos szedtem vissza mindig a dupláját. Az idén újra megpróbálom, hiszen már meg is van az eredménye a tavalyi fogadkozásnak, és remélem, most már megtartom a fittebb formámat.

Ön/te milyen szokásokat tart/tartasz meg? Mit szeretnél 2022-ben? Írd meg nekünk, hogy ez is ösztönző legyen! BUÉK mindenkinek!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here