Befektetőt keres a 25 éves Budaörsi Teniszcentrum

0
392

A közeljövő terveiről Csoknyay Bertalan, a most 25 éves Budaörsi Teniszcentrum alapítója annyit árul el, hogy fontos feladat az energia rendszer teljes átalakítása, napelem és hőszivattyú beépítése és a fő cél most az infrastruktúra továbbfejlesztéséhez egy befektető keresése. Az évfordulóra egy visszatekintő kis kiállítás látható a klubházban.

Éppen 25 évvel ezelőtt Csoknyay Bertalan egykori válogatott teniszező majd edző azzal kereste meg a város vezetését, hogy külföldről hazatérve teniszcentrumot nyitna a Terraparkban.A fehér sport kedvelői hamar belakták az új létesítményt, és az amatőr játékosok mellett – főként az első tíz évben – gyakran szurkolhattunk a nemzetközi és hazai versenyekre érkező profiknak is, akik közül a legjobbakat később nagyobb tornákon láthattuk viszont.

A teljesség igénye nélkül a Budaörsi Teniszcentrum (BTC) a következő eseményeknek adott otthont 1997 májusától: Stella Artois Kupa profi nemzetközi versenyek, magyar felnőtt országos teniszbajnokság, magyar kerekesszékes bajnokság, amatőr és veterán versenyek, utánpótlás hazai és nemzetközi versenyek, céges rendezvények (többek között az egykori Pannon GSM,  Vodafone, BMW, Napi Gazdaság, Piac és Profit, Mapei), népszerű volt a művészek teniszbajnoksága. A gyerekek előtt pedig folyamatosan ott volt a lehetőség, hogy ha kitartóak és persze tehetségesek a tanfolyamokról pár év után átkerüljenek az ugyanitt otthonra talált  Budaörsi Sport Club valamelyik csapatába.

Tény, hogy néhány éve csendesebben zajlik már itt az élet. A kiemelkedő versenyek ritkábbak és elsősorban az utánpótlás korosztálynak szólnak, és a tulajdonosok illetve az edzők  szintén elsősorban az oktatásra helyezik a hangsúlyt a pezsgő felnőtt klubélet helyett. Ami abban is megmutatkozik, hogy például a környező iskolákból érkezve testnevelés óra keretében is ismerkedhetnek a tanulók a tenisszel. Ezt az irányváltást részben a kényszer szülte, hiszen megváltozott a sportágban a hazai és nemzetközi környezet, másrészt azonban tudatos volt, felismerve, hogy helyi szinten inkább a gyerekekre érdemes koncentrálni, mint a felnőtt profikra.

A 25 éves évforduló alkalmából a napokban egy kis kiállítás nyílt a klubházban, melyen az elmúlt évek eseményeit idézik fel, továbbá Breczkó Péter budaörsi tűzzománc művész képei teszik ünnepélyessé. A tablókról, képekről egyebek között kiderül, hogy a BTC alapjaiban családi vállalkozás (mint írtuk a Csoknyay családé), és a városi önkormányzattal közösen alapították meg az üzemeltető részvénytársaságot. Megtudjuk azt is, hogy a BTC nagyban hozzájárult a magyar tenisz támogatásához, és hogy az eredeti megállapodás szerint ma is jelentős mennyiségű pályaórát biztosítanak a Budaörsi Sport Club részére.

Kiderül továbbá, hogy az évek során több száz teniszt kedvelő látogatta meg a centrumot, akiknek több mint 60%-a utánpótláskorú.

A közeljövő terveiről Csoknyay Bertalan annyit árul el, hogy fontos feladat az energia rendszer teljes átalakítása, napelem és hőszivattyú beépítése és a fő cél most az infrastruktúra továbbfejlesztéséhez egy befektető keresése. Végül leszögezi: kisvállalkozásként azt tartja a legnagyobb eredményüknek, hogy az elmúlt években túlélték a gazdasági válságot, a közelmúltban a Covid járványt, a sportirányítás már említett teljes megváltozását, jelenleg pedig a szomszédban zajló háborút és az azzal járó energia válságot. Mivel mindezek ellenére fennmaradtak és működnek, ez úton is köszönet a BTC minden támogatójának, a vendégeiknek, és mindenkinek, akivel évek óta kialakult egy partnerség és jól működnek együtt.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here