Becsöngettek – tanévnyitó az idén harminc éves Bleyerben

0
1991

Minden ősszel más és más budaörsi iskolát keresünk fel a tanévnyitó napján: idén a lakótelepen lévő, idén harminc éves Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskolára esett a választás, ahol több száz, köztük mintegy kilencven első osztályos tanuló kezdte meg a 2018/’19-es tanévet.

Már az utcán hallatszott a zene, amivel a régi és az új tanulók arcára az esős idő ellenére mosolyt csaltak az iskola munkatársai. A tanévnyitóra az épület tornatermében gyűltek össze a diákok és a pedagógusok, ahol az utolsóként bevonuló három elsős osztály kissé megilletődött tagjait hatalmas tapssal köszöntötték.

A Himnusz után tehetséges iskolások táncos-énekes előadása következett, amelyen többek között elszavalták Balogh József Szervusz, Nyár! című versét, és elénekelték a De nehéz az iskolatáska… című, a legtöbb szülő által jól ismert Demjén Ferenc-nótát is.

A siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá – ezzel köszöntök nagy szeretettel mindenkit a 2018. szeptember elsején harmincadik évét betöltő Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskolában” – mondta a tanévnyitón dr. Szelényiné Dobi Gyöngyi intézményvezető. Hozzátette, hogy a sikerekért minden nap tenni kell, és hasznos, ha a képzeletbeli „Sikereink” mappa mellett egy másik, „Nem baj” feliratú mappát is nyitunk magunknak. Nem kell megijedni, ha telnek ezek a képzeletbeli mappáink, de törekednünk kell arra, hogy a Sikereink feliratú legyen vaskosabb.

Bízunk benne, hogy az idei tanév sikeres és eredményes lesz minden budaörsi – és nem budaörsi – iskolás számára!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here