Átültették a szobanövényeket a városházán

0
345

Virágos Városháza projektnek nevezték el Budaörs Város Önkormányzata és polgármesteri hivatala növénygondozó közösségi munkáját, melynek során két alkalommal a városházán dolgozók átültetik, felfrissítik a hivatal területén található szobanövényeket. Ma volt az első nap, amikor az első emeleti galéria ideiglenes kertészetté alakult. A Danubia Budaörsi Kertészet szakemberei irányításával több tucat beltéri cserepes növény újult meg az irodák munkatársai által.

Első alkalommal rendezték meg a városházán az úgynevezett Virágos Városháza projektet, ahol a polgármesteri hivatal dolgozói egy közösségi program keretében, önkéntesen segédkeztek a városháza növényeinek gondozásában. A projektet kétnaposra tervezték, mert nagyon sok cserepes növény van a városházán a hivatalokban, a folyosókon, az ügyfélfogadó helyiségekben.

Az esemény szervezője, Zsák András, a polgármesteri hivatal közoktatási, közművelődési és sport osztályának munkatársa elmondta, a városvezetés már több, köztük Európai Uniós projekt keretében igyekezett és igyekszik különös figyelmet fordítani a környezetvédelemre és azon belül a zöldfelületek óvására, gyarapítására. Ezúttal a városházán belül található szobanövények felfrissítését tűzték ki célul, házon belül, melyre önkéntes jelentkezőket vártak a hivatal munkatársai közül.

A déli órákban került sor a munkálatokra. Egy rövid eligazítás keretében Borsosné Urbányi Eszter, a Danubia Budaörsi Kertészet munkatársa tájékoztatta a jelenlévőket a leendő feladatokról, melynek alapján az önkéntes irodai dolgozók növényeket szelektáltak, cserepeket fertőtlenítettek, átültettek és tápoldatoztak. A kertész szakemberek tanácsadással és növényvédelmi feladatok elvégzésével segítették munkájukat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here