„Áttűnőben” – Soós Edina kiállítása

0
1074

Október 5. és november 8. között tekinthető meg Soós Edina „Áttűnőben” című kiállítása a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Házban.

A festő írja magáról: Számomra az alkotás misztérium, izgalmas utazás a saját tudattalanom régióiba. Festői kibontakozásomat a több évtizedes szellemi útkeresés inkubátor gyanánt érlelte és alakította. Rajztanulmányokat a pápai képzőművész körben és Budapesten a Dési Huber szakkörben folytattam, majd pár évtizedes szünet után, most már jó néhány éve a Budai Rajziskolában, Breznay András tanítványaként veszek részt a festőképzésen. Az ő művészete, tudása és szemlélete nagy befolyást gyakorolt rám.

Bemutatkozás helyett hadd idézzem festőtanárom szavait: „Soós Edina képei nemcsak vizuális élményt nyújtanak, hanem telve vannak gondolatisággal és törvényszerűséggel…. Egy idő után érdeklődése a kubizmus sarkított formáiból egy organikus, lágyabb vonalvezetés irányába fordult, hisz ez a kifejezésmód sokkal több titok elrejtésére ad lehetőséget. Ekkor ismerte fel saját nőies önkifejezésének formáit, a lágy formák már a szürrealizmus költőiségét vetítik előre. Némely képe túlmegy a vizualitás határain és a szinesztézia hatását kelti… „

Megnyitó 2019. október 4. 18 óra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here