Asztalitenisz: a BSC legsikeresebb éve az idei

0
534

A budaörsi asztalitenisz legsikeresebb éve az idei esztendő. A női csapat tavasszal megszerezte 5. magyar bajnoki címét, ezzel az utóbbi 15 év legeredményesebb klubcsapatává vált. A bajnoki aranyérem mellé a csapat begyűjtött egy nemzetközi kupa ezüstérmet is. Az első félév megkoronázásaként Póta Georgina és Fazekas Mária a Budaörsi Sport Club színeiben vett részt a tokiói Nyári Olimpiai Játékokon, ahol a magyar válogatott egészségügyi szakembereként Szvitán Krisztina is részt vett.

Az olimpia óta eltelt időszak szintén aktívan telt az asztalitenisz szakosztályban.

Bük városában rendezték az utánpótlás Országos Bajnokságot, ahol fiataljaink közül Szabó Ákos két, Lorx Dóra pedig egy bronzérmet szerzett. Utánpótlás korú játékosunk, Dari Helga nem vett részt az Országos Bajnokságon, mert egy szakmai döntés értelmében ugyanebben az időpontban a portugál nemzetközi utánpótlás versenyen szerepelt, ahol egyéni és páros versenyszámban is bejutott a negyeddöntőbe. A verseny után kiadott legfrissebb világranglista alapján Helgának reális esélye van arra, hogy kijusson az ifjúsági Világbajnokságra.

Görögországban került sor a felnőtt Európa TOP 16 versenyre, ahol Póta Georgina bejutott a legjobb nyolc közé, és nagyon közel volt az elődöntőbe jutáshoz is.

A női csapat is megkezdte a 2021/2022-es szezont, az Extra Liga első négy fordulójában minden mérkőzésen győzött. A csapat célja idén a bajnoki döntőbe jutni, de azt a kialakult erőviszonyok miatt reálisan kell látni, hogy a mostani bajnokság toronymagas esélyese az Erdért SE csapata.

A hazai bajnokság mellett női csapatunk immár 19. alkalommal résztvevője a nemzetközi kupasorozatnak, az elmúlt három szezon alapján 8. kiemeltként kezdi meg a szereplést a Bajnokok Ligájában. Büszkeség, és ezt még a szakosztály tagjainak is fel kell hogy dolgozzák, miszerint a Budaörsi Sport Club az elmúlt évek nemzetközi sikerei jutalmául a 8. legjobb csapatként van számon tartva Európában.

Aktuális hír az is, hogy a női asztalitenisz válogatott napokon belül elutazik a felnőtt csapat Európa bajnokságra, a budaörsi Póta Georginával az utazó keretben.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya reméli, hogy az elért eredmények tovább javíthatják annak az esélyét, hogy mihamarabb elindulhasson az asztalitenisz szövetség által épülő új asztalitenisz infrastruktúra megvalósulása Budaörsön.

Bízunk abban is, hogy a sportcsarnokkal kapcsolatosan az is segítheti a megvalósulást, hogy egyesületünk elnökét, Somlyó Gergelyt a női szakágért felelős szakmai alelnöknek nevezte ki a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség Elnöksége.

Válogatott versenyzőink, női és férfi csapataink számára folyamatosan zajlanak az események, e mellett pedig a szakosztály az utánpótlás utánpótlásában is igyekszik élen járni, hiszen pályázott az országos Palánta Programra, ahol a 6-8 éves gyerekek képzése, sportággal történő megszerettetése a cél.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here