A Törökugrató legendája átköltve

0
298

A történet szerint az 1686-os Buda várának visszafoglalásáért folyó ostrom ideje alatt, egy török sereg Budaörs felől akarta áttörni az ostromlók gyűrűjét, hogy segítsen a várban rekedt törököknek. A keresztények szétverték a török csapatokat, vezérük Szolimán pasa fejvesztve menekült fel a hegyen, amikor is útját állta a hegy meredek szakadéka. A bátor és meglehetősen vakmerő pasa nem akart fogságba kerülni, megsarkantyúzta lovát, és hősiesen leugratott a mélybe. Innen ered a hegy fura neve, a Törökugrató.

Ezt színezte ki meglepően élénk fantáziájával Willie, aki New Yorkból származik és május végén érkezett egy napra városunkba. „Már néhány éve készítek videó sorozatot Magyarországról. Mindenki azt mondta, hogy ki kell próbálnom Budaörsöt, tehát végre megtettem. Fantasztikus hely. Imádtam a hangulatot és a környezetet. Remélem, tetszeni fog a város bemutatása. Annyira inspirált, hogy még saját legendát is alkottam a Törökugratóról. Mondjátok el, mit gondoltok. Nagyon szeretlek titeket és hamarosan visszatérek” – írta kisfilmje elé, ami ITT tekinthető meg

És még ezt is hozzátette: „Budapest természetesen gyönyörű város, de ha valaki erre jár, és valami izgalmasabbat szeretne látni, mint a tipikus belvárosi cucc, akkor irány Budaörs. Ősi történelemmel, rengeteg legendával és egy nagyon egyedi hibrid német-magyar kulturális örökséggel rendelkezik.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here