A nőknél Budaörs nyerte a triatlonosok klubcsapat országos bajnokságát

0
156
A férfiaknál címét megvédve a házigazda Tiszaújváros, a nőknél pedig a Budaörs nyerte a triatlonosok klubcsapat országos bajnokságát május 20-án szombaton.

A nagy hagyományokkal rendelkező, immár XXXII. Tisza Triatlon kétnapos verseny egyfajta felvezetését a délelőtt megrendezett utánpótlás országúti kerékpárverseny jelentette, ahol az U13, az U15 és az U17 képviselői mérhették össze tudásukat.

A 130 egységet felvonultató klubcsapat országos bajnokság a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén, az 50 méteres szabadtéri medencében, 13.00 órakor a legfiatalabbak versengésével vette kezdetét. Az utánpótlás, a felnőtt, a szenior és a veterán korcsoportos csapatok megméretése mellett természetesen a sprinttávot (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) teljesítő elitkategória küzdelmeit is nagy érdeklődés kísérte.

Előbb a hölgyeket szólították rajthoz. Az erőviszonyok alapján itt a Budaörs számított toronymagas esélyesnek, amit sikerült is beváltaniuk. Az ezüstérmet a duatlon-világbajnokunk, Csomor Erika vezette százhalombattai hármas érdemelte ki, míg a dobogó harmadik fokára a Team Újbuda SE lányai állhattak fel.

A férfiaknál győztes együttesben a Lehmann fivérek közül csak Csongor szerepelt, mellette Kiss Gergely, Kovács Gyula, Sinkó-Uribe Ábel és Sinkó-Uribe Aurél kapott szerepet. A hazai csapat 52:45 perc alatt tette meg a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és zárásként 5 km futásból álló távot, maga mögé utasítva a budaörsieket és a debrecenieket.
 „Számomra ez egy erős edzés is volt, mert jövő héten Cagliariban folytatom a világbajnoki sorozatot. Nagyon boldog vagyok, hogy jó formában versenyző társaimmal sikerült megvédeni a bajnoki címünket, hiszen voltak erős ellenfeleink a mezőnyben” – nyilatkozta Lehmann Csongor.
 A nőknél a Hangya Adrienn, Horváth Karolina Helga, Kovács Fruzsina Dóra, Nádas Nóra Romina alkotta Budaörs 1:03.52 óra alatt ért célba, megelőzve a Százhalombattát és a Team Újbudát.
Az ob-n az összes korosztályt figyelembe véve 130 együttes indult el.
A klubcsapatoknál minimum három-, maximum ötfős egységek indulhattak, a tagok közül háromnak kellett célba érni, és a harmadik időeredményét vették figyelembe.
Eredmények
Női elit (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás
): 1. Budaörsi TKE (Hangya Adrienn, Horváth Karolina Helga, Kovács Fruzsina Dóra, Nádas Nóra Romina) 1:03.52 óra, 2. Százhalombattai VUK SE (Csomor Erika, Soós Dorka, Koronika Judit) 1:05:22, 3. Team Újbuda SE (Barta Luca, Polonyiné Svéd Amelita, Breitner Hanna) 1:07:18

Férfi elit (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Lehmann Csongor, Kiss Gergely, Kovács Gyula, Sinkó-Uribe Ábel, Sinkó-Uribe Aurél) 52:45 perc, 2. Budaörsi TKE (Hornyák Döme, Szalka Zsolt, Tóth Tamás, Wagner Tamás) 56:09, 3. Debreceni Sportcentrum (Dobi Gergő, Daróczi Péter, Baier Kristóf, Györgyfi Szabolcs, Daróczi Tamás) 56:18.


forrás: MTI 2023. május 20., szombat 19:32 és Nemzeti sport, fotó archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here