A hét állata

0
1220

Csaknem 24 ezren látták már a Budakeszi Vadaspark ismeretterjesztő sorozatát

Ezen a héten a nagy pelével ismerteti meg a Budakeszi Vadaspark az érdeklődőket. Európában leginkább parkokban, ligetekben, gyümölcsösökben és kertekben található meg a kis állat. Magyarországon – nagy szerencsével – a nagy pelével, a mogyorós pelével és az erdei pelével találkozhatunk. A Budakeszi Vadaspark jelenleg három nagy pelének ad otthont.

A hét állata sorozat eddigi epizódjaiban a vadászgörényről, a tőkés récéről, a pusztai sasról, a vörös rókáról, a házi nyúlról, a nyestkutyáról, a vadmacskáról, a keleti sünről, az őzről, a gímszarvasról, a vaddisznóról, a házityúkról, a kutyáról, a macskabagolyról, az aranysakálról, a muflonról is esett már szó.  Egyben is érdemes megtekinteni a videókat, majd természetesen élőben az egyes állatokat.

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkban jelenleg 44 állatfaj csaknem 300 egyede található, a parányi kuviktól egészen a hatalmas barnamedvéig.  Tavaly az év ökoturisztikai létesítményei között is díjazott vadaspark gondozói a kisebb seregnyi szőrös, tollas, bundás és pelyhes állattal való együttélés közben, ellátásuk, ápolásuk, trenírozásuk során számos olyan mókás, varázslatos és nem hétköznapi pillanatok szem- és fültanúi lehetnek, amelyek megtapasztalásához az egyszeri látogatók esetében nagyon nagy szerencse és majdhogynem tökéletes időzítés szükséges. A videó sorozatban ezért az érdekességek és a játékos, mókás ismeretterjesztés kapott főszerepet, Jóba Katalin és Szilágyi „Baltazár” Zsolt állatgondozók segítségével.

„Az egyes videókhoz terjedelmes, informatív fajleírások is tartoznak, amik a mozgóképen látottak és hallottak további ismeretterjesztő kiegészítéseként szolgálnak. Az állatgondozó kollégák az olyan, hétköznapibbnak gondolt háziállatokat is helyi megvilágításba tudják helyezni, mint például a házityúk vagy a keleti sün, a látogatóink és a közösségi oldalunk követői eddig egyöntetűen pozitív visszajelzéseket adtak a kezdeményezésünkről. Külön öröm számomra, hogy már csaknem 24 ezren látták egyedi videó tartalmainkat, ezúton is meg szeretném köszönni a videók készítésében közreműködő kollégáim állhatatos munkáját. A következő hetek során a hollóval, a dámszarvassal és a szarkával folytatódik A hét állata-sorozatunk, amit szívből ajánlok minden állatbarátnak és természetkedvelőnek” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Az eddigi teljes videó sorozat lejátszási listája az alábbi Youtube-linken található: http://bit.ly/2u0fUCh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here