A „Heimatmuseum” programjai júniusban

0
962

A Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény „Heimatmuseum” és a Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzata által szervezett programok

Júniusban a következő rendezvényekkel várjuk a kedves érdeklődőket:

  • Június 15. szombat, 15:00 – 21:00

Görög-Német ízek és ritmusok – Idén ismét Görög-Német ízek és ritmusok est a budaörsi Templom téren!

15 és 21 óra között óránként váltják egymást a két nemzetiség tánc- és zenekarai, miközben mindenki kedvére válogathat a különböző nemzetiségi ital- és ételkülönlegességek között.

Budaörs német és görög nemzetiségi önkormányzata szeretettel vár minden kedves érdeklődőt, a belépés INGYENES!

  • Június 24-28. hétfőtől péntekig, 8:00 – 16:00

Heimatmuseum tábor
Megújult környezetben, megszokott jó hangulatban várja a Heimatmuseum kényelvű honismereti tábora az érdeklődő, alsó tagozatos gyerekeket. Délelőttönként játékos formában a német nyelvvel foglalkoznak a táborozók, nemzetiségi pedagógus irányítása alatt, délutánonként kreatív időtöltés és kirándulások szerepelnek a programban.

Korlátozott számban tudunk még érdeklődőket fogadni.

  • Június 24. hétfő, 10:00

Kétnyelvű bábszínház az Álomzug Társulás előadásában

Legújabb, „Der Zauberfisch” című, német és magyar nyelvű előadásával érkezik hozzánk a már jól ismert Álomzug társulás. Az előadás megtekintése ingyenes, várunk minden családot szeretettel!

  • A Heimatmuseum időszaki és állandó kiállításai várják az érdeklődőket nyitvatartási időben, illetve előre egyeztetve azon kívül is. A megtekinthető kiállítások: Budaörs története a németek betelepítésétől a kitelepítésig, a tájház két enteriőr helyisége, és az újra felfedezett hartai festett bútorokat bemutató időszaki kiállítás.
  • Továbbra is várjuk a legkisebbeket a múzeumkertben látható „Kindergarten” mini kiállításával. Fedett, nyílt színben a gazdasági eszközöket láthatnak, a faház falain a régi gyermekvilág képeit tekinthetik meg, és a háború előtti Budaörs gyermekjátékaival ismerkedhetnek. A kiállítás részeként hagyományos fűszerkerti nővények is bemutatásra kerülnek.
  • Előzetes bejelentkezés esetén óvodás és iskolás csoportok múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here