A budaörsi önkéntes tűzoltók újabb egy évig önálló beavatkozók

0
404
Egyesületünk tagjai idén is megoldották a szituációs feladatot annak érdekében, hogy megtarthassuk önálló beavatkozó státuszunkat – adta hírül közösségi oldalán a Budaörsi Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.
A feltételezés szerint egy helyi szálloda alagsorában – a szellőzőgépházban – tűz ütött ki, egy dolgozó az épületben ragadt. A tűzoltás közben külön mentési csoportot alakítva lapáthordágyon kihozták az eszméletlen sérültet, emellett egy vízsugárral megfékezték, majd eloltották a képzeletbeli tüzet.
Ilyen minősítő gyakorlaton minden évben részt kell vennünk annak érdekében, hogy megőrizzük önálló beavatkozó címünket, amit 2014. július 01-től birtoklunk.
A szigorú szakmai feltételeknek ezúttal is megfeleltünk – a minősítő gyakorlatot teljesítettük –, így megtarthatjuk önálló beavatkozó címünket, aminek az a lényege, hogy bizonyos káresetekhez hivatásos tűzoltók nélkül is vonulhatunk és végezhetünk tűzoltási és/vagy műszaki mentési feladatokat.
A gyakorlat során bebizonyosodott, hogy az önálló beavatkozást vállaló egyesület állományának szakmai felkészültsége, eszközeinek, felszereléseinek bevethetősége, valamint a beavatkozást irányító személy tűzoltásvezetői feladatok ellátására alkalmas.
Az önálló beavatkozásokat az egyesület a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervezetének vezetőjével kötött együttműködési megállapodás alapján végezheti. A gyakorlatot ellenőrző megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sikeres vizsga esetén egy évig érvényes, önálló vonulásra és beavatkozásra szóló engedélyt ad ki az önkéntesek részére.
Az egyesület közel 20 aktív fővel lát el szolgálatot Budaörsön a több mint harmincezres lakosság védelmét biztosítva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here