A BSC asztaliteniszezője újra a VB-én

0
1013

Április 29. és május 6-a között rendezik meg az asztalitenisz csapatok világbajnokságát Svédországban, Halmstadban. Ezen a Budaörsi Sport Club női csapata is ott lehet.

Az esemény hivatalos honlapján (www.wttc2018halmstad.com) a szervezők több, mint 150 ország asztalteniszezőit regisztrálták, illetve olyan adatokat jelenítenek meg, miszerint a világ országaiból közel 400 médium képviselteti majd magát, illetve 350 millió nézőt becsülnek különböző nézhető fórumokon előzetesen világ szerte.

Büszkeségünkre budaörsi pingpongozó is évek óta folyamatosan részt vesz ezeken a világversenyeken, ez most, 20108-ban sincs másképp, hiszen Pergel Szandra stabil válogatott tagként nevezve lett az 5 fős magyar női válogatottba. Üröm az örömünkben, hogy előzetesen másik Budaörsi Sport Club-os játékosunk is a keretben volt, de sajnos Nagyváradi Mercédesz legrosszabbkor, az utolsó pillanatban bekövetkezett hátsérülése miatt nem tud elutazni a válogatottal.

A magyar női válogatott a legmagasabb osztályba kapott besorolást, az ún. Championship divízióba. Ez az osztály 4 db 6-os csoportban kerül megrendezésre, mi a „B” jelűbe kerültünk, ahol Japán, Ausztria, Ukrajna, USA és Egyiptom lesznek az ellenfeleink.

A mérkőzések időbeosztásai:

Április 29. 10:00 Magyarország – Egyiptom

Április 29. 20:00 Magyarország – Ausztria

Április 30. 13:00 Magyarország – Japán

Május 1. 10:00 Magyarország – Egyesült Államok

Május 1. 19:00 Magyarország – Ukrajna

Pergel Szandra (a képen szemből a bal oldalon) felkészülten várja a versenyt: „…Szerintem most jól egyben van a csapat, a felkészülés utolsó hetében is végig együtt készültünk a versenyre. Nagyon szeretnénk a csoportban 3-ban végezni…” .

A csoportmérkőzések után következnek a helyek kijátszásai attól függően, hogy ki hol végzett a csoportban. A csoport 1-3. helyezettjei a folytatásban az 1-12. helyért mérkőznek tovább, míg a csoportban 4-6 között végzettek pedig a 13-24. helyért.

Szandi nem véletlenül mondta, hogy szeretnének az első 3-ban végezni, hiszen biztosan csupán 16 csapat marad bent az első osztályban a következő világbajnokságra.

Tét tehát van bőven most is, kérjük, hogy aki teheti, kövesse Szandit és a magyar női (természetesen a magyar férfiak is részt vesznek a VB-n) asztalitenisz válogatottat az alábbi elérhetőségeken:

web: www.wttc2018halmstad.com

instagram: wttc2018halmstad

facebook: info@wttc2018halmstad.com

www.moatsz.hu

www.ittf.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here