A BDSE Aerobik szakosztály hétvégi sikerei

0
556

Az elmúlt két év járvány-sújtotta időszakában nehéz helyzetben voltak a budaörsi aerobikosok is. A versenyek sorban elmaradtak, és a szigorítások miatt edzéskörülményeik is hagytak maguk után kívánni valót. Idén már talán zavartalan lesz a szezon. 2022. április 9-10-én, Budapesten rendezte meg a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakága a Magyar Kupa 1. fordulóját, ahol a Budaörsi DSE aerobik szakosztálya nagyon sikeresen szerepelt.

A Budaörsi DSE aerobik szakosztálya ősz óta készül az új versenyévadra, mely új versenyszabályzat bevezetésével és a régi versenyrendszer újjá éledésével indult el– kezdte beszámolóját Árva Márta vezetőedző.

2022. április 9-10-én rendezte meg a MATSZ Aerobik Szakága a Magyar Kupa 1. fordulóját (összesen négy forduló van egy évben), ami rekordszámú versenyzővel és nézővel zajlott le és amelynek versenyigazgatója is volt Árva Márta szakági vezetőségi tag.

Nagyon nehéz két éven vagyunk túl. Legbüszkébb arra vagyok, hogy ebben a nehéz, néha lehetetlen időszakban is megmaradtak a versenyzőim és időközben a felnőtt korcsoportba lépve tovább fejlődtek, új elemeket és új koreográfiákat tanultak. A tavaly őszi Kupa döntő megnyerése után ismét dobogóra álltak, sőt most minden felnőtt versenyzőnk érmet szerzett – tájékoztatott Árva Márta röviden az aerobikosok helyzetéről.

A kétnapos eseményről elmondta, hogy szombaton az UP2 (12-14 évesek) versenyzőik mutatták be az új szabályok szerinti gyakorlatokat. Sajnos voltak elem levonások, mert egyikőjük sérülése miatt közvetlenül a szólítás előtt kellett alakítani a csoport gyakorlaton, de versenyzőik nagyon igyekeztek és koncentráltak, így a nagy létszámú induló között is a középmezőnyben tudtak végezni: mindhárom egyéni versenyző, három trió és a csoport is.

Vasárnap viszont minden versenyzőjük érmet szerzett. Eredményeik:

A BDSE három BA (basic aerobik) felnőtt csoportot nevezett be, melyből kettő dobogós helyen végzett:

1. hely: Gyula Anna, Kis Dorina Dominika, Kollár Emma, Petróczi Laura

2. hely: Béres Boglárka, Gyula Zsófia, Farkas Mirtill, Havasi Kinga, Kern Laura

4. hely: Kollár Olga, Jakab Zsófia, Molnár Vanda, Molnár Vilja

És két felnőtt AD (aerodance) csoportjuk indult a versenyen, ők holtversenyben bronzérmesek lettek:

3. hely: Béres Boglárka, Gyula Zsófia, Farkas Mirtill, Föglein Vivien, Havasi Kinga, Kern Laura, Varga Virág

3. hely: Gyula Anna, Kis Dorina Dominika, Kollár Emma, Petróczi Laura, Nagygyörgy Dalma, Kollár Olga, Jakab Zsófia, Molnár Vanda, Molnár Vilja

Kiemelendő, hogy a BA (basic aerobik) felnőtt csapatának tagja, Petróczi Laura – aki egyébként junior korú, az UP1 korosztályba (15-17 évesek) tartozik -, a BDSE legeredményesebb versenyzője egyéniben 6. helyen végzett, így továbbra is versenyben van a végső döntőbe jutásért. Laura tagja az Óbudai WDSE UP1 AD (aerodance) vegyes csoportjának is, ők ezüstérmet szereztek.

Petróczi Lauráról még azt kell tudni, hogy a március 15-én rendezett válogató versenyen bekerült a junior magyar válogatottba (az ÓWDSE-vel közös csoport tagjaként) és a március 23-27. között Portugáliában rendezett nemzetközi versenyen 1. helyezést ért el. Ezután április 3-án a Szlovák Openen 2. helyezést szerzett. Most a Világbajnokságra készül, amely Portugáliában lesz június közepén.

Fotók: BDSE – Aerobik Szakosztály Facebook oldala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here