Itt kövesd a Budaörsi SC szezonját és eredményeit

0
232

A labdarúgó NB III Észak-Nyugati csoportjában szerepel a 2023–2024-es idényben a Budaörsi SC csapata, amely új vezetőedző, ifj. Bognár György irányításával kezdte meg a szezont. Hiába a nyári erősítés, a rajt finoman szólva is döcögős.

 

 

A múlt kötelez

Budaörsön szeretik a labdarúgást, ez nem is lehet kérdéses. Az 1924-ben alapított együttes jövőre ünnepli centenáriumát, ezáltal pedig a legnagyobb múlttal rendelkező sportágnak számít a városban. Az alapítás után voltak jobb és rosszabb időszakok is a csapat életében, de a közelmúlt az előbbihez kapcsolódott, hiszen még a 2021–2022-es évben is az NB II-ben, azaz a hazai másodosztályban szerepeltek. Az idény végén azonban búcsúztak, azóta pedig az NB III jelenti a kihívást, a jelenlegi idényben is itt szerepel a társaság. Ráadásul nem annyira fényesen, hisz az első három meccsüket egyaránt elvesztették ifj. Bognár György tanítványai. Ennek fényében érdemes lesz követni a csapat kapcsán az élő eredményeket a következő hetekben.

Nyári játékosmozgás

Pedig a nyáron sikerült megerősíteni a keretet. A 34 éves Birtalan Botond személyében rutinos támadó érkezett, aki legjobb formáját talán Békéscsabán mutatta, míg legutóbb a Vasas mezében szerepelt. A magyar élvonalban 42 meccse van, ezeken ötször volt eredményes. Szintén a rutint képviseli a hódmezővásárhelyi születésű Petneházi Márk, aki utánpótláskorában még az angol Plymouth Argyle együttesében is játszott, majd felnőttként Orosházáról indulva Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Mezőkövesden és Dunaújvárosban is szerepelt – többek között. Az NB II-ben kiemelkedő szezonjai voltak, így bízhat benne, hogy bár már 34 éves, de a harmadosztályban is vezérszerepet kap. Kettejük mellett Tányéros Ádám, Fényes Szabolcs, Ferkel Ádám, Berekali Márk, Fekete Olivér, Borsos Vilmos és Ribár Milán csatlakozott a kerethez a nyáron. Nem véletlen, hogy a szintén új arc vezetőedző, ifj. Bognár György elégedett volt az erősítésekkel. A klub honlapján azt nyilatkozta: akiket szerettek volna megtartani, azokat sikerült, ráadásul ezen felül tudtak budaörsi kötődésű játékosokkal erősíteni.

Pocsék rajt

Minden kedvező előjel ellenére pocsékul rajtolt a gárda a harmadosztály Észak-Nyugati csoportjában, hiszen az első három bajnokit elveszítették, sorrendben a Bicske, a Dorog és a Tatabánya ellen. Bognár, aki korábban játékosként és edzőként is dolgozott a csapattal, a szezonra hangoló interjújában támadófocit ígért, ám ez egyelőre nem valósult meg, hiszen az említett mérkőzéseken csak egyszer találtak az ellenfelek hálójába. Pedig a felkészülés során nem volt jele szétesésnek, gördülékeny volt a csapatépítés – hat találkozót játszottak ekkor a budaörsiek, ebből ötöt meg is nyertek. Úgy tűnt, hamar összejön a keret összekovácsolása, megvalósul a vezetőedző által megjósolt kezdeményező, gólerős támadófoci, ám az első három játéknapon ebből nem sokat láthattak a szurkolók. A folytatás? Értelemszerűen össze kell kapnia magát a keretnek, hiszen a következő lesz a centenáriumi esztendő. Biztos, hogy senki nem szeretne kieséssel „ünnepelni” egy ilyen jeles alkalmat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here