A főzőverseny volt idén is a Jókai Napok csúcsrendezvénye

0
1454

Ruben Brandt, a gyűjtő (magyar thriller, 96 perc, 2018) című filmjének a vetítésével ért véget vasárnap este a Jókai Napok, amit Budaörsi Jókai Mór Művelődési Központ illetve új nevén Művelődési Ház három évtizede szervez meg, bár azóta a tartalom többször változott. A csúcspont azonban immár sokadik éve a főzőverseny Szőke Andrással. 

Az idén a Jókai Napokba belefért egy mesemondással átszőtt előadás Boldizsár Ildikótól. Volt élményfestészet, kerámiakészítés, gyöngyözés. Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs koncertje, ami régi irodalmi estek örömzenéjét idézte fel. Nem maradt el a borkóstoló sem, melyre hamar betelt a keret a jelentkezésnél. A csúcspont pedig immár sokadik éve a főzőverseny Szőke Andrással.

Tizenkét csapat nevezett, a „Tanulóktól” a főként óvó nénikből álló „Négy fruskán” (második helyen zártak) és a „Bogrács betyárokon” (ők a tavalyi győztesek) át az önkéntes tűzoltókig és nyugdíjasokig. A  Budaörsi Napló is ott volt. Új főzősorozatunk szerzője Kótányné Tóth Éva kanadai chilis babot készített magyar módra, mellyel az ötödik helyre kerültünk. Bár a végső rangsor nemcsak az étel miatt alakult így, ugyanis  azzal is lehetett plusz pontokat gyűjteni, ha egy-egy csapat Szőke András invitálására énekelt, táncolt, mulattatta a többieket. Ebben mi nem jeleskedtünk, viszont nagyon jól szórakoztunk a produkciókon.

Jókai Napok bizonyára lesznek jövőre is. Az ideiről hamarosan itt talál még képeket. Saját képeinket Kótány Katica készítette:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here