17 éves a BULÁKE – kiállítás nyílt a segítő egyesületről

0
386

Csak a közösség ereje az, ami értelmet tud adni az emberek életének” – fogalmazott Nyikes Fatime, a BULÁKE elnöke beszédében, az általa vezetett szervezet munkáját bemutató kiállítás megnyitóján péntek délután a városházán. „Hiszen minden hiábavaló, ha nincs kivel megosztani” – tette hozzá, és e kijelentésben minden benne foglaltatik, amiért a BULÁKE jó, hasznos és értékes, a hozzájuk fordulókkal szemben ugyanúgy, mint támogatóikkal kapcsolatosan.

A 17 éve működő BULÁKE (Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete) sokrétű munkáját mutatja be a kiállítás, ami október 14-én nyílt a városháza aulájában. Az egyesület a rehabilitáció mellett segítséget nyújt tagjainak a szociális ellátásban, de szabadidős programokat is szervez számukra. Ezen kívül masszázs, gyógymasszázs szolgáltatásuk munkalehetőséget nyújt látássérült masszőröknek.

A megnyitó beszédet Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere mondta, aki egyrészt röviden összefoglalta a BULÁKE feladatait, másrészt kifejtette, hogy Nyikes Fatime a szervezet mozgatórugója lelkesítő személyiségével, öntudatos kiállásával. „Képes valósággá változtatni a mások számára elérhetetlennek tűnő elképzeléseket” – jellemezte. Továbbá elárulta azt is, miért a kerek évfordulónak nem nevezhető 17. évben került sor az ünneplésre és számvetésre: eredetileg a 15. évfordulón lett volna az ünnepség, de akkor a Covid miatt az is elmaradt.

Nyikes Fatime beszédében köszönetét fejezte ki minden támogatójuknak, szakmai partnerüknek és barátaiknak, akik nélkül ezt a széles tevékenységi kört, amivel a BULÁKE foglalkozik, nem sikerült volna kialakítani. A személyes kapcsolatok és a közösség erejében hisz. Külön megköszönte az önkormányzati dolgozók segítségét, és azt is, hogy az önkormányzat támogatása és az egészségügyi központ együttműködése révén kedvezményes áron érhető el náluk a beutalóval rendelkező lakosok számára gyógymasszázs szolgáltatás.

 

Utána Jenei András, a BULÁKE alelnöke szólt néhány szót, akinek különleges a kapcsolata az egyesülettel, mert éppen abban az évben vesztette el a látását, amikor az egyesület alakult, így a kezdetektől részese volt fejlődésének és ő a legjobb példája annak, milyen sokat lehet kapni e segítő szervezettől, látássérültként is megtanít teljes életet élni. Jenei András minden embernek azt üzente, ne féljen előre lépni, mert aki bele mer vágni az újba, az ismeretlenbe, az meg is tudja valósítani terveit.

A szervezet tevékenysége – neve is utal rá – nem csak Budaörsre korlátozódik, a környező települések lakói is igénybe vehetik szolgáltatásaikat, ezért az eseményt jelenlétével megtisztelte Elek Sándor, Törökbálint polgármestere és dr. Lukács László, Tárnok polgármestere is. Az ünnepséget Gerendás Péter zenéje keretezte.

A kiállítás 2022. október 28-ig tekinthető meg a városháza nyitvatartási idejében.

A BULÁKE korábbi tevékenységeiről, eseményeiről ITT olvashatnak.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here