Húsz éve Budaörsön
Hollósy Annát és férjét, Zsoltot jól ismerik a budaörsiek, hiszen miután éppen 30 éve (boldog születésnapot!) megnyitották az első cukrászdájukat Pesten, tíz év múlva, 2003-ban költözött Budaörsre a cukrászüzemük és nyílt meg vele egy időben a budaörsi üzlet is, illetve költöztek a városba ők maguk.
„Nálunk kakaóbabból van a csokoládétorta, gyümölcsből a gyümölcsfagyi, és tejből a tejszín. A Hollósy Cukrászatban úgy készítjük édes és sós süteményeinket, fagylaltjainkat, ahogy mi is szerettük gyerekként – és ahogy a vendégeink is szeretik 1993 óta” – olvasható a Hollósy cukrászat közösségi oldalán. Másutt pedig ezt írják: „A gyümölcsök kiválasztásától a lekvárfőzésen át a díszítésig minden részletre gondosan ügyelünk, hogy a tölcsérbe vagy a tányérra csak olyan termék kerülhessen, amit a lányainknak is szívesen adnánk.”
Hollósy Annát és férjét, Zsoltot jól ismerik a budaörsiek, hiszen miután éppen 30 éve (boldog születésnapot!) megnyitották az első cukrászdájukat Pesten, tíz év múlva, 2003-ban költözött Budaörsre a cukrászüzemük és nyílt meg vele egy időben a budaörsi üzlet is, illetve költöztek a városba ők maguk.
Azóta részei a város közösségi életének, hiszen rendszeresen támogatnak óvodai és iskolai gyermekprogramokat, fogadják be egy-egy napra nyaranként a szomszédos Csiki Tábor kis cukrászait, állnak be szponzorként sportesemények mögé, és így tovább.
Részben régi, családi receptek alapján készítik a termékeiket, részben saját fejlesztésűek – mondják lapunk kérdéseire válaszolva –, mint például a nagyon közkedvelt, többféle ízben kapható meggyes-mákos/almás stb. házi torta, amiért messzebbről is felkeresik őket a visszatérő vendégek, ahogy a mára legendássá vált „tévéropiért”, az ötféle sajtból készült sósrudakért.
A helyi különlegességek mellett természetesen minden „alap” sütemény megtalálható a pultban, ahol – menjünk hétköznap vagy ünnepnap – mindig igen gazdag a választék. Ez a betérőnek azt üzeni, hogy nemcsak mi szeretjük a Hollósy sütiket, hanem bizony mások is. Így az is megbocsátható, ha például így a karácsonyi ünnepek előtt kicsit sorba kell állni.
BUDAÖRS
Ibolya utca 1. (Szabadság út/1-es út sarok)
Telefon: 06 23 420-840
Nyitvatartás mindennap 10–19 óráig.
ZÁRVA 2023. december 24-26-ig és 2024. január 1-12-ig.
Bővebben: https://www.facebook.com/hollosy.cukraszat
Kókuszcsók, akár ajándékba
Hozzávalók:
0,9 kg tojásfehérje
1,4 kg kristálycukor
1,2 kg kókusz
0,2 kg liszt
citromhéj
A tojásfehérjét a cukorral állandó keverés mellett csípősig melegítjük a tűzhelyen kis lángon. Leveszük a tűzhelyről. Hozzákeverjük a kókuszt, a citromhéjat és a lisztet óvatosan. Csillagcsöves nyomózsákból kis stufnikat nyomunk szilikonos sütőpapírra és 160-180 fokon elkezdjük sütni, 10 perc után figyeljük. Addig kell sütni, amíg rózsaszínes lesz a széle. A sütőpapíron hagyjuk kihűlni.