ZONA edzés Kamaraerdőn

0
1050

Kondor Klaudia területi ZONA edző irányításával mostantól Budaörsön is lehet „zónázni” a Kamaraerdei Közösségi Házban minden szerdán 18.30-tól.

A ZONA edzés elnevezésű tréning Péntek Enikő edző által kifejlesztett mozgásprogram, amely területi lefedettséggel működik az országban. Egy-egy városban csak az adott település zónaedzője tarthat edzéseket, így Budaörsön kizárólag a Kamaraerdei Közösségi Házban érhető el.

A zónaedzés intervall típusú edzés, azaz aktív és passzív szakaszok váltják egymást. A foglalkozás folyamatos mozgással telik, csak annak intenzitása változik. Az aktív szakaszokban vannak a magasabb intenzitású gyakorlatok, a passzívnak nevezett „pihenő” szakaszokban pedig az alacsonyabb intenzitású feladatok vannak. Nincs életkor megkötés, bárki csatlakozhat, olyanok is, akik nem érzik magukat eléggé felkészültnek az edzésmunkához, mert Klaudia a magasabb intenzitású gyakorlatok un. basic verzióját is meg tudja mutatni, amely a kezdőknek kevésbé megerőltető.

„Az intervall típusú mozgásforma nagyon jó zsírégető, emellett szép szálkás izomzatot formál” – tájékoztatott Klaudia a zónaedzés előnyeiről. „A zónázók egyfajta közösséget is alkotnak, a tagok az edzéseken és a közösségi oldalakon keresztül is összetartanak, támogatják, segítik egymást az életmódváltásban, hiszen ez nem csak az edzésről szól, hanem egy életforma is.” – tette hozzá. Évente négy alkalommal három-négy napos táborokat is szerveznek, ahol a rengeteg edzés mellett a szórakozásra is jut idő.

Fontos tudni, hogy ez a mozgásforma nem csak nőknek való, az intervall jellegéből fakadóan férfiaknak is ajánlott.

Kondor Klaudia alakformáló tornát is tart hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön, 18-19 óráig.