Zöldy Z Gergely Junior Prima díjas

0
1116

Zöldy Z Gergely a Budaörsi Latinovits Színház látványtervezője Junior Prima díjat kapott.

A szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek felemelése éppen olyan fontos küldetés a Prima Primissima számára, mint az értékes életművek elismerése. A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni” – olvasható a Prima Primissima honlapján. „Legjobbnak lenni – ez nem csupán egy élet munkáját és tapasztalatait felhalmozó ember kiváltsága. Kiemelkedni már korán, különleges tehetséggel is lehet, amelyet szorgalmasan ápolva, a tudást fejlesztve később a jövőt formáló erővé érhet a jól használt adottság. A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat.  A tehetséges fiatalok támogatása különösen fontos, hiszen jövőnk az ő kezükben van. Biztatnunk kell őket – akár jó szóval, akár anyagi elismeréssel. A Junior Prima Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.”

Az idén a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában hat fiatal – három színész, egy operaénekes, egy dramaturg és egy díszlettervező – vehette át Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban. Tasnádi Bence, Czakó Julianna és Patkós Márton színművészek, Szemere Zita operaénekes, Szabó-Székely Ármin dramaturg és Zöldy Z Gergely díszlet-, jelmez- és látványtervező. A művészet kategóriájának mecénása a Takarékbank, vezérigazgatója, Vida József a díjátadón elmondta: idén a díj történetében eddig rekordszámú, 75 jelöltet vett számba a zsűri, és közülük választotta ki azokat, akiknek tehetségét a díj mellett pénzjutalommal is elismerik. Kiemelte: mecénásként egyrészt tisztelegni kívánnak a fiatalok eddig elért eredményei előtt, másrészt szeretnék ezekre felhívni a közönség figyelmét is. „Idei jelöltjeink eljátszották, megrendezték és színpadra állították a világirodalom fontos műveit, de a kortárs darabokra is futott erejükből, tehetségükből” – szögezte le.

Zöldy Z Gergely a Frigyesi András által vezetett budaörsi színházban az első évadtól díszlet-, jelmez- és látványtervezőként dolgozik, így rész vett Játék az életrajzzal, Ízlések és pofonok, Hazatérés és Ők tudják, mi a szerelem előadásaink létrehozásában. Következő bemutatóinkban is számítanak rá, A sötétség hatalmában (rendező Alföldi Róbert) díszlet- és jelmeztervezőként, az Egerek és emberekben (rendező Berzsenyi Bellagh Ádám) pedig jelmeztervezőként.
Gratulálunk az elismeréshez!

(fotó: Borovi Dániel)