Edison Center: „Zöld fordulat” az építőiparban

0
520

Egyre többen beszélnek „zöld fordulatról” az ingatlanpiacon (is). Napjaink meghatározó témája a klímaváltozás: nemcsak a jogszabályi környezet átalakulása, de a vásárlók érdeklődése is azt erősíti, hogy az építtető cégeknek egyre nagyobb hangsúlyt kell tenniük a környezetbarát megoldások, technológiák használatára.

„Az építés mellett az üzemeltetés várható hatásait és költségeit is érdemes figyelembe venni. Hosszú évek tapasztalata igazolja vissza: egy jól átgondolt tervezés, az építési technológiák és megoldások helyes megválasztása adott esetben már 3-5 év alatt vissza tudja hozni az esetleges extra költségeket. Talán ez is indokolja azt, hogy a környezetbarát, energia-hatékony technológiák iránt egyre nő az érdeklődés” – mondta lapunknak Balogh László a budaörsi Edison Centert építő MB Ingatlan értékesítési vezetője. Arra is emlékeztetett: a hatóságok hozzáállása is egyre szigorúbb, szinte évről-évre emelkednek az elvárások. „De nemcsak a jogi környezet alakul át, tapasztaljuk, hogy a vevők is egyre tudatosabban keresik az ilyen megoldásokat. 2021-től pedig már csak olyan lakás kaphat használatbavételi engedélyt, amelynek energiaigénye a nullához közelít és egyre komolyabb követelményekre kell felkészülni a meg-újuló energiahordozók felhasználásának a terén is” – mondta Balogh.

A cég budaörsi beruházása a szigorodó szabályoknak már most is megfelel. Az Edison Center fűtése illetve hűtése is geotermikus földhő használatával valósul meg. A levegő hő-cserélő rendszer segítségével ablaknyitás nélkül cserélhető a levegő és szabályozható a páratartalom – ráadásul a cserélt levegőből kinyerik a hő-energiát, amit visszajuttatnak az épületbe. Az alkalmazott, korszerű megoldásokkal az irodaépületben és a lakásokban is találkozhatnak majd a vásárlók. „Az irodarész önmagában is páratlan beruházás Budaörsön: ez a város első valóban zöld irodaháza. Három szinten közel 1200 négyzetméternyi, A+ energiahatékonyságú iroda várja új gazdáját. Az MNB növekedési hitel programjában elérhető, alacsony kamatozású hitelnek köszönhetően most rendkívül gyors megtérüléssel számolhatnak a vásárlók. Jobban megéri vásárolni, mint bérelni” – fogalmazott a cég értékesítési vezetője.

Kapcsolódó cikkeink:  https://budaorsinaplo.hu/edison-center-az-utolso-nyolc-lakas-keresi-gazdajat/ és https://budaorsinaplo.hu/mik-azok-a-penthouse-lakasok/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here