A zebrán ütöttek el egy nénit

0
1855

Sűrűn esett az eső, február elején péntek délután öt óra körül már sötét van, a közvilágítás is hagy némi kívánni valót itt maga után, és a forgalom is jelentős volt ma a Szabadság úton, Budaörsön. A művelődési házzal szemben – ott, ahol nincs közlekedési lámpa egy idős nő ilyen körülmények között szeretett volna átjutni a zebrán a túloldalra, de nem sikerült neki, mert egy autó elütötte.

A rendőrök pillanatok alatt a helyszínre értek és az úttesten, az ütközés helyétől jó másfél-két méterre fekvő nénit letakarták egy pokróccal. Az állapotáról egy éppen arra járó orvos (a mentő megérkezéséig ő segített a rendőröknek) annyit mondott el lapunknak, hogy a sérült nem veszítette el az eszméletét, a vállát fájlalja és nem tud felállni. A baleset után mintegy negyedórával tették a mentősök a betegszállító ágyra.

Mivel a nénit a zebrán ütötték el, a bevezetőben említett, a közlekedésnek nem éppen kedvező látási viszonyok és a csúszós, vizes út ellenére a balesetet okozó sofőr aligha ússza majd ezt meg egy figyelmeztetéssel. Mivel e sorok írásakor még nem tudjuk, hogy milyen gyorsan ment és azt sem, hogy fogyasztott-e alkoholt, hiszen a helyszínelés is tart;  továbbá a bíróságok, sőt még az egyes bírók gyakorlata is eltérő, mert az enyhítő körülményeket más-más súllyal veszik figyelembe; nem is akarjuk a várható büntetését megtippelni.

Inkább bízzunk benne, hogy a néni mihamarabb felépül és néhány hét múlva már csak rossz emlék marad számára ez a mai baleset!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here