XX. Drámaíró Verseny – meghívó

0
624

Huszonnégy óra, három szerző, három rendező, tizennyolc színész, egy téma, három egyfelvonásos – a XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány drámaíró versenyt szervez a Budaörsi Latinovits Színházba a magyar kultúra napja alkalmából.

A játék menete: január 21-én este a Nők Lapjából kisorsolt cikk adja az egyfelvonásosok témáját. A három szerző január 22-én reggel 8-ig megírja a darabokat, majd a napközbeni próbákat követően este 7-kor kerülnek a művek a tisztelt publikum elé. Az est végén a legjobb színész, színésznő, rendező, és a zsűri által legjobbnak talált szerző is díjat kap, és a közönség is szavazhat a íróra.

A felkért szerzők: Mezey Katalin, Pataki Éva és a Budaörsön élő Szabó T. Anna.

Színészek: Hámori Ildikó, Rák Kati, Csongrádi Kata, Madár Veronika, Pásztor Edina,  Bohoczki Sára, Páder Petra, Spolarics Andrea, Takács Katalin, Böröndi Bence, Bregyán Péter, Chován Gábor, Ilyés Róbert, Ódor Kristóf, Mihályfi Balázs, Jánosi Dávid, Fenyő Iván, Marton Róbert.

A versenyt a Nemzeti Kulturális Alap és Budaörs Város Önkormányzata támogatja.

„Nagy erénynek tartjuk, hogy rendezvényünk mindenfajta kormányzat alatt működni tudott, amint ahogy az írók közül politikai szimpátiától függetlenül társunk volt az elmúlt években Görgey Gábor és Gyurkovics Tibor, Hernádi Gyula és Eörsi István, Spíró György és Háy János, bizonyítva, hogy a  tehetség a legkisebb közös többszörös. A tizenegy év során írógéphez ült a fentieken kívül Horváth Péter, Szilágyi Andor, Márton László,Nagy András, Pozsgai Zsolt, Békés Pál, Zalán Tibor, Kárpáti Péter, Egressy Zoltán, Fábri Péter, Kiss Csaba, Thuróczy Katalin, hogy csak az anyaországi alkotókat soroljuk” – olvasható az alapítvány bemutatkozó anyagában. 1996-tól lehetőséget kapnak a feltörekvő fiatalok is.

Az ötletgazda Siposhegyi Péter (1957-2009) élete utolsó két évtizedében Budaörsön élt és a város életét feldolgozó irodalmi sorozata jelent meg a Budaörsi Naplóban. Ő maga háromszor vállalta a versenyen a megmérettetést.

További információ: http://magyardrama.webnode.hu/

Az időpont: 2017. január 22. 19.00

Helyszín: Budaörsi Latinovits Színház

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here