Wittinghoff válasza a Fidesz reagálására

0
1664

A ma délelőtti fideszes sajtótájékoztatón (ITT) elhangzottakra reagált a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) nevében Wittinghoff Tamás polgármester és Molnár Gábor elnök. Ezt is teljes terjedelmében közöljük.

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) reagálása

„A Fidesz-KDNP által tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzottak alapján úgy érezzük, hogy továbbra sem akarják megérteni, mit várnának el tőlük a budaörsiek, akiket mélységesen felháborított az a tisztességtelen kampány, amelyet ők folytattak az önkormányzati választásokig.

A kampány idején súlyos törvénytelenségek történtek a városunkban, méghozzá a Fidesz-KDNP érdekében.

A választások eredménye egyértelművé tette, hogy a budaörsieknek mi volt a véleménye az ilyen eszközökkel folytatott kampányról.

Valakik megbízást adtak arra, hogy telefonos ál-közvéleménykutatók tévesszék meg az embereket. Valakik megzsarolták a polgármestert annak érdekében, hogy ne álljon ki a választáson a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. És miután ezt visszautasította, lejárató szórólapokkal árasztották el a várost valakiknek a megrendelésére.

Ezektől a Fidesz-KDNP sem akkor, sem a képviselő-testület alakulóülésén, sem az október 28-án tartott sajtótájékoztatóján nem határolódott el egyértelműen, és meg sem kísérelték, hogy a rájuk árnyékot vető cselekményekkel kapcsolatban tisztázzák magukat.

Nem maradhat következmények nélkül, ami történt. Nem hagyhatjuk, hogy legyen olyan politikai erő, amelyik azt gondolja, tisztességtelen eszközökkel kellene egy választást eldönteni.

Továbbra is elvárjuk a Fidesz-KDNP-től, hogy ha tudomásuk van arról, hogy kik álltak ezen bűncselekmények mögött, akkor nevezzék meg őket. De legalábbis minden erővel segítsék a hatóságok munkáját.

Az elkövetőknek, és természetesen a megrendelőknek véglegesen távozniuk kell a közéletből.

Elhangzott az is a sajtótájékoztatón, hogy az önkormányzatban korlátoznánk a kisebbségben lévő képviselők jogait és lehetőségeit.

Ez természetesen nem igaz, csupán addig nem teszünk pozitív gesztusokat, nem adunk olyan többletlehetőségeket, amelyeket a törvények nem írnak elő, amíg a fenti ügyek nem tisztázódnak. Vagyis ezúttal nem ajánlottunk fel alpolgármesteri helyet a Fidesz-KDNP-nek, illetve nem kérjük fel őket semmiféle tisztségre.

Sem az önkormányzati törvény, sem az önkormányzat SZMSZ-e nem tartalmaz arra vonatkozó szabályt, hogy a képviselőknek automatikusan járna bizottsági hely. Tanácskozási joggal azonban a bizottságok munkájában valamennyi képviselő részt vehet, így továbbra is teljes rálátásuk lehet a döntéshozatalra, s állításukkal szemben: nem marad az önkormányzati munka „ellenzéki kontroll nélkül”.

A Fidesz-KDNP képviselőinek minden olyan lehetőség adott, amely az önkormányzati törvény szerint jár nekik, semmi nem fogja őket akadályozni abban, hogy tisztességesen végezhessék munkájukat.

 

Wittinghoff Tamás                                    Dr. Molnár Gábor
polgármester                                                  elnök
Budaörs Város                             Budaörs Fejlődéséért Egyesület”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here