Virágot ültettek a Vackor ovisai

0
1160

A budaörsi Vackor Óvodában immár hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából az intézmény minden egyes csoportja színes cserepes virágokat hoz, amelyeket a gyerekek az óvónők segítségével saját kezűleg ültetnek ki a kertbe. Április 25-én a Kippkopp csoport ovisaihoz csatlakozva mi is ott voltunk ezen a szép eseményen.

A Föld napját először 1970. április 22-én ünnepelték meg az Amerikai Egyesült Államokban, 1990 óta már az egész világon, így hazánkban is megemlékeznek erről a jeles napról. A Vackor Óvoda nevelési programjában kiemelt szerepe van a természettel való pozitív érzelmi viszony és a környezettudatosság kialakításának, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére is. A gyerekekkel megemlékeznek az Állatok, a Madarak és fák, valamint a Víz világnapjáról is.

„Alkalmat, időt, helyet és eszközöket biztosítunk a spontán és szervezett tapasztalatszerzésre, a környezeti szokások alakítására. A fenntartható fejlődés érdekében hangsúlyt helyezünk a környezettudatos magatartásformálás alapozására” – fogalmazta meg Kati néni, a Kippkopp csoport óvodapedagógusa.

A Föld napjához kötődő programok több napon át tartanak az óvodában, a Kippkopp csoport ültetésére kedden került sor. Különféle mesés virágokat (pistike, büdöske, árvácska, mézvirág) hoztak, amelyekkel több balkonládát is megtöltöttek, sőt még az óvoda bejáratához is jutott pár tő. A gyerekek óvatosan fogták meg a növényeket, majd visongva nyomkodták a földet az elültetett virágok körül, és a locsolásról sem feledkeztek meg.

Kati néni kiemelte, hogy a környezet tevékeny megismerése érdekében ezen a héten a virágültetés mellett rövid kirándulásokat, sétákat is szerveznek, amelyeken az óvodások megismerkedhetnek a környező parkok, kertek és hegyek élővilágával, és rácsodálkozhatnak a természet tavaszi zsongására.

Fotók:Petőházi Emese

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here