„Világversenyképes” szakemberképzést indít a Mapei

0
517

Professzionális szakemberképzési program indul, melynek keretében világszínvonalú tudáshoz, valamint folyamatos szakmai és üzleti támogatáshoz juthatnak a résztvevők – jelentette be a Markovich Béla, a budaörsi telephelyű Mapei Kft. ügyvezetője, a március 3-án Budapesten, immár második alkalommal megrendezett Magyar Országos Építőipari Szakember Találkozón.

A Mapei Kft. elindítja az Ideális Szakember Képzés programját. A képzést sikeresen elvégző szakemberek képesek lesznek – családi ház szinten – minden építési problémára megoldást adni. Mindezt világszínvonalú hatékonysággal és szakmai kultúrával, mellyel kivívhatják a megrendelők és társadalom megbecsülését. 

Emellett a képzést teljesítő szakemberek folyamatos szakmai és üzleti támogatást kapnak: hivatalosan használhatják a Mapei nevét és szakember-ajánló rendszereit, melynek révén megbízásokhoz juthatnak.

„Ez az iparág egyetlen esélye. Csak így lehet hosszú távon megoldást találni a kínzó szakemberhiányra. Vissza kell állítani az iparág anyagi és erkölcsi megbecsülését, ezáltal újra vonzóvá válhat a fiatalok számára. Azonban ehhez először nekünk magunknak, az építőipar szereplőinek kell változnunk” – jelentette ki Markovich Béla.

Hatékonysági problémák: még félmunka sem!

Tény, hogy a következő 20 évben nem fog annyi építőipari szakember kilépni az iskolapadból, mint amennyire szükség van! Ezért óriási jelentősége van a hatékonyság növelésének.

A magyar építőipar legnagyobb kihívása a hatékonysági problémák megoldása, hiszen a 28 európai ország hatékonysági listájában a magyar építőipar az utolsó egyharmadban van. Egy magyar szakember termelési értéke egynegyede(!) német kollégájához képest. 25 éve Németország és Ausztria is a mai magyar állapotokhoz hasonló szakemberhiánnyal szembesült, ám sikeresen megoldották a problémát: a német építőipar ma feleannyi emberrel dolgozik, mint 15 évvel ezelőtt és növelte a termelését – mondta köszöntőjében Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. 

Új szemlélet, új megoldások

Az eseményen bemutatásra került a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége által indított csoportos biztosítási program, melynek keretében a szakemberek számára kedvezményesen érhető el a januártól kötelező szakmai felelősségbiztosítás. A nap programjában szakmai és vállalkozási témájú előadások, valamint szakmai kiállítás és vásár szerepelt.

„Óriási szükség van a megújulásra, mert a mai problémákra, mint a szakemberhiány és a hatékonyság javítása, új szemléletre van szükség. Úgy gondolom, ezzel visszakerülhet az építőipar a rendes kerékvágásba, ahol mindig is a helye volt és visszanyeri azt az anyagi és erkölcsi elismerést, amit valójában megérdemel” – mondta Markovich Béla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here