Véradás lesz jövő héten a városházán

0
840

Városunkban minden évben több helyszínen is rendeznek véradást, jövő héten a budaörsi városházán lesz erre lehetőség 2018. május 14-én lesz 10:00 és 13:30 óra között.

A véradásra célszerű jól felkészülni: előtte pár órával mindenképpen szükséges enni, valamint aznap meginni legalább másfél-két folyadékot. A véradáson az előzetes adminisztráció során be kell mutatni a TAJ- és lakcím kártyát, valamint a személyi igazolványt, majd a jelen lévő doktornővel és adminisztrátorral egyeztetik a szükséges (személyes, valamint különleges, például gyógyszerfogyasztással és –érzékenységgel kapcsolatos) adatokat.

Fontos tudni, hogy a véradás alkalmával ingyenes szűrővizsgálaton is részt vesz az ember, amely vércsoport-megállapítást, vérnyomásmérést, rapid tesztet (HIV, HEPA B és C, szifilisz) és szemészeti vizsgálatot jelent. Véradó bárki lehet, aki elmúlt már 18 éves, de nincs még 65 éves, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot, egészségesnek érzi magát és nála vannak a szükséges igazoló iratai. A véradást minden esetben orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy adhat-e vért a jelentkező. Tetoválás és testékszer nem akadály, feltéve, ha eltelt már legalább fél év az elkészültük óta.

A véradás helye: Polgármesteri Hivatal

Cím: Budaörs, Szabadság u. 134.

Időpont: 2018. május 14. 10:00 és 13:30 óra között

További információkat a véradásról ITT talál.