Véradás lesz a budaörsi Decathlonban

0
954

A budaörsi sportszeráruházban már évek óta rendeznek véradást, az idei első alkalom 2018. március 07-én lesz délután 14:30 és 18:30 óra között.

A véradásra célszerű jól felkészülni: előtte pár órával mindenképpen szükséges enni, valamint aznap meginni legalább másfél-két folyadékot. A véradáson az előzetes adminisztráció során be kell mutatni a TAJ- és lakcím kártyát, valamint a személyi igazolványt, majd a jelen lévő doktornővel és adminisztrátorral egyeztetik a szükséges (személyes, valamint különleges, például gyógyszerfogyasztással és –érzékenységgel kapcsolatos) adatokat.

Fontos tudni, hogy a véradás alkalmával ingyenes szűrővizsgálaton is részt vesz az ember, amely vércsoport-megállapítást, vérnyomásmérést, rapid tesztet (HIV, HEPA B és C, szifilisz) és szemészeti vizsgálatot jelent. Véradó bárki lehet, aki elmúlt már 18 éves, de nincs még 65 éves, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot, egészségesnek érzi magát és nála vannak a szükséges igazoló iratai. A véradást minden esetben orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy adhat-e vért a jelentkező. Tetoválás és testékszer nem akadály, feltéve, ha eltelt már legalább fél év az elkészültük óta.

A véradás helye: Decathlon

Cím: Budaörs, Baross u. 146.

Időpont: 2018. március 07. 14:30 és 18:30 óra között

A véradásról további információkat a következő honlapon kaphat: http://veradas.hu