Végre valami jól működik – szubjektív

0
816

Lehetünk elégedettek Budaörs szépségével, jó megközelítésével, a kertészek munkájával, de mégis számos esetben hallani kritikát a városvezetés politikájával kapcsolatban. A minap azonban megtapasztaltam, hogy az önkormányzatnál rendesen működnek a folyamatok.
Bevallom, panaszkodós vagyok. Ha valami nem tetszik, bizony elmondom a véleményemet. Szegény főkertész minden évben várja a levelemet, amiben arra kérem, nyessék meg a bokrokat az utcánkban, mert összekarcolja az autókat. Egy pár napot ugyan várok rá, de jönnek és nem csak metszenek, de még a füvet, gazt is lekaszálják.
Pár éve kértem a közbiztonságra hivatkozva, hogy a ház elé szereljenek fel egy lámpát az oszlopra. Erre is kellett várni, ami érthető, hiszen engedélyeket kell kérni, kivitelezőt keresni és még ki tudja, mi mindenre van szükség a szereléshez. Csakhogy ez is megtörtént. Jöttek, és lőn világosság.
Azonban most már igazán meglepődtem. Hétfőn este ismét írtam a városépítészeti irodának, hogy az utcánkban a kátyúk mérete és száma egyre csak nő, és kértem, aszfaltozzák le alaposan. Ha hiszik, ha nem, másnap (!) jöttek és kis narancssárga vonalakkal megjelölték a hibás útszakaszokat. Szerdán reggel 8-kor felszedték a régi úttakarás maradványait, délután betömték és másnap lekátrányozták. Szerintem, ilyen még nem fordult elő a világon sehol! Három napon belül elkészüljön az aszfalt pótlása? El vagyok képedve. Ilyenkor örülök igazán, hogy itt élek.
Ha a kutyapiszok eltakarítására szemeteseket is kitesznek végre az utcánkban, azt hiszem, sütök nekik egy tortát.
Írta: vika (név és cím a szerkesztőségben, képünk csak illusztráció)