Városi közös karácsony

0
923

Évek óta hagyomány a Budaörs karácsonya rendezvény néhány nappal szenteste előtt, amit néhány éve számos színvonalas ünnepi koncert, kiállítás, kézműves foglalkozás és egyéb remek programok előznek meg. Lassan a végéhez közelednek az adventi események. Cikkünk a tegnapi egész napos Budaörs Karácsonya összefoglalója, ami idén is a Templom téren volt.

Lassan a végéhez közelednek az ingyenes, városi adventi rendezvények a Szent Tarzíciusz Egyesület és az önkormányzat közös szervezésében. Amelynek a csúcspontja (bár ilyet már nehéz is kiemelni, hiszen annyi színvonalas ünnepi koncert, kiállítás, kézműves foglalkozás és egyéb remek program volt) az egész napos Budaörs Karácsonya a Templom téren, az Esze Tamás utcai iskola előtt. A vásár ugyan nem nagy, de mégis vannak gyönyörű kézműves termékek, finom falatok és persze forralt bor is. A Csiki pihenőkert sátránál lehet gyertyát önteni, a Vöröskereszt pavilonjában pedig minden gyerek ingyen választhat egy játékot. A műsor alkalomhoz illő. Többek között a Tavasz utcai, a város legrégebbi óvodájának az apróságai adtak elő karácsonyi dalokat,  és voltak remek koncertek gyermekeknek, majdaz esti sötétben igen látványosnak bizonyult a Tűzmadarak táncosainak a bemutatója a lángoló karikákkal és rudakkal.

Az adventi koszorún az utolsó gyertyát hagyományosan Wittinghoff Tamás polgármester és Varga János plébános gyújtja meg, majd színes mécseseken viszik át a lángot a jelenlévők a városi nagy karácsonyfára. Így történt ez idén is, de a polgármestert – aki váratlanul megbetegedett – a kabinetjének a vezetője, Vágó Csaba helyettesítette és tolmácsolta a jókívánságait.

Békés, boldog karácsonyt Budaörs!

További programok még: https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/programajanlo/a-budaorsi-advent-rendezvenysorozat-zaro-programjai

Fotók:Petőházi Emese

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here