Ünnepélyesen megnyitották a Barack család meseösvényét a Nap-hegyen

0
89

Ma, azaz június 16-án, vasárnap délelőtt volt Budaörs első mesesétálójának átadása a Frankhegyen. A Budaörsi Barack Család sétálója nevet viselő útvonal a nap-hegyi tanösvényen és környékén található. Az eseményen sok család megjelent, összesen több mint százan voltak. Májer Marcinka Emese főszervező rövid beszédét követően – melyben főként a dolgos kezek tulajdonosait dicsérte, akik a Nap-hegy esőbeállóját és padjait felújították – a látogatók három csoportban három állomást látogattak meg, ahol új ismeretekre tehettek szert a természet és a közösség témakörében, amely tudásukat a séta végén feladatlap kitöltésével tesztelhették a családok. A szerencsésebbek ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak, de csoki és a Suhajda cukrászda új, a Barack család ihlette barackos desszertjéből minden családnak jutott.

Vasárnap délelőtt 10 órakor a Frankhegyen megnyílt Budaörs első mesesétálója, mely a Barack család 12 történetéből áll. A Nap-hegyi tanösvény és kisebb csapások mentén lehet sétálni és egy-egy állomásnál a QR-kód által hozzá lehet férni a mesékhez, amelyeket egy budaörsi meseíró, Szebeni Hajnalka alkotott.

A megnyitón Májer Marcinka Emese A Budaörsi NŐ közösség és a SzuperErőd Alapítvány vezetője elmondta, milyen út vezetett a Barack család Sétálójának létrejöttéig. Az ötletet a diósdi Dió Döme mesesétálója adta, amely még a koronavírus idején született. Emese és a diósdi Kiss-Bakucz Orsolyával együtt vágta át a szalagot, mellyel átadták a közönségnek a sétálót.

Emese A Budaörsi NŐ közösséget bevonva pályázott a megvalósítás érdekében, el is nyerte a Tesco támogatását, ebből valósultak meg a barack család tagjai, kerámiából, Kádár Gabriella munkái. A helyszín tereptárgyai már igencsak megérettek a felújításra, ehhez sokan köztük asztalos szakember is segített az elmúlt napokban Emesének.

 

A megnyitóra kilátogató családok három csoportban járták be a sétáló egy részét és három állomáson szereztek új ismereteket, illetve végeztek el szórakoztató feladatokat.

Az egyik állomáson rovargyűjteményt láthattak és rovarokkal kapcsolatos érdekességeket hallhattak.

A másikon az írónő, Szebeni Hajnalka erdőtündér jelmezben várta a gyerekeket két mesével.

A harmadikon Lakatos György, a Budaörsi Tanoda vezetője énekeltette meg a csoportokat.

Végül, miután mindenki visszatért a kiinduló pontra, az esőbeállóhoz, feladatlap kitöltésével tesztelhették a családok, mit jegyeztek meg a hallottakból, majd sorsolás útján – Halász Lídia, a kislány, aki a Barack család külsejét rajzban megálmodta – húzta ki, ki nyerje a hét fődíjat, de kisebb jutalom végül mindenkinek járt, sőt, a feladatlap kitöltői a Suhajda cukrászda új, barackos süteményét is megkóstolhatták, amit a Barack család ihletett.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here