Uniós választások – a Fidesz is kampányolt Budaörsön

0
871

„Szeretettel köszöntöm a sajtó képviselőit itt Budaörsön” – kezdte Csenger Zalán Zsolt Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője -, „hiszen innen is üzenjük Brüsszelnek, hogy a bevándorlást meg kell állítani.” Majd köszöntötte Varga Judit államtitkárt, aki az EU kapcsolatokért felelős és átadta neki a szót.

Mintegy félóra múlva maga a fórum (amire addig a helyi fideszes rendezvényekről ismert érdeklődők megtöltötték a Friedmann házban előbb a kisebb termet, majd szét kellett húzni az elválasztó falat, mert a teljes nagyteremre is szükség lett) ugyanígy indult.

„Európa válaszúthoz érkezett” – ezt már az államtitkár mondta -, „hogy egy bevándorló kontinensé válik-e Európa, vagy megőrizzük Európát az európaiaknak, ahol egymást kölcsönösen tisztelő nemzetállamok kölcsönös szövetsége fog épülni.”

Már a sajtótájékoztató után, tehát  a fórumon azt is megtudtuk Varga Juditról, hogy három fia van (ezért nagy tapsot kapott), és hogy egyebek között, amikor Brüsszelben dolgozott, ahonnan az államtitkári kinevezés miatt költözött haza, tagja volt egy nyertes női futballválogatottnak. Majd újra visszakanyarodva az uniós parlamenti választáshoz, elhangzott, hogy a Fidesz célja az, „hogy a magyarok is olyan parlamenti képviselőket válasszanak május 26-án, akiknek a magyarok érdeke az első. Ezért küzdenek, és hogy megtartsák Európa keresztény gyökereit.”

Majd az este folyamán még többször hallhattunk a Fidesz óriásplakátjairól és országos médiahirdetéseiből jól ismert szavakat arról, hogy mit tesznek és jelentenek a magyar érdekek védelme szempontjából a fideszes képviselők Brüsszelben, és ennek miként teszik éppen az ellenkezőjét az ellenzéki pártok képviselői.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here