Eloltották szombat hajnalra a tüzet az erdőben a Huszonnégy-ökrös hegyen – frissítve

0
892
A Huszonnégy-ökrös hegyen két focipályányi területen ég az erdő Budaörsön, a füst a lakótelep egy részét is eléri, április 10-én pénteken kb. 16 óra óta, jelenleg – 17.25-kor – is – tudtuk meg több, különböző forrásból. Egyelőre a tűzoltó autókról próbálják oltani, a hivatásosok mellett a budaörsi önkéntes tűzoltók is ott vannak, de nem igazán férnek hozzá. Wittinghoff Tamás polgármester szerint egy helikopteres oltó lehetne megoldás, de erről természetesen a tűzoltó parancsnok dönt. A tűz okát hivatalosan még nem lehet tudni, de munkatársunknak azt mondta egy közelben lakó, ő azt hallotta, valakik valószínűleg szalonnát sütöttek és nem taposták el a parazsat. (Miközben tűzgyújtási tilalom van! – a szerk.)
Frissítés: A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője Csámpai Attila  elmondta, Budaörsön, a Hold utca feletti erdős részen egy körülbelül 6 hektáros területen ég az aljnövényzet, fatuskók, cserjék. A nagy szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjednek a lángok, ezért a legmagasabb riasztási fokozatot rendelték el. A helyszínre a fővárosból és Érdről hivatásos, Budaörsről és Biatorbágyról önkéntes tűzoltók érkeztek nagy erőkkel a helyszínre.
Frissítés 2:  Csámpai Attila azt mondta, hogy a péntek délután keletkezett tüzet szombat hajnalra sikerült teljes egészében eloltani. A tűz okát és körülményeit még vizsgálják.
 
 
További fotók a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesülettől:
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here