Angyalkák hoztak ajándékot rászoruló gyerekeknek Budaörsre

0
634

Száznegyven rászoruló kisgyereknek hozták ma meg az Angyalkák Budaörsön a  kért ajándékot.

Ma Magyarországon mintegy 150 ezer kisgyermek él nehéz anyagi körülmények között, és Budaörsön körülbelül 250-300. Ezek persze csak becsült számok, hiszen a hivatalok a papíron kimutatott jövedelmekből tudnak kiindulni, illetve abból, hogy hány család kerül a segítségre szorulók közül a látókörükbe.

Ami viszont nem becslés, hanem tény, hogy hétfő este 140 kisgyermek (a karon ülőtől a bölcsiseken és óvodásokon át az általános iskolásokkal bezárólag) kapott személyre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a civil aktivista Sevcsik M. Annának és a névtelen Angyalkáknak a jóvoltából. A gyerekek, akik levelet írtak „a Jézuskának” egyrészt az Esély Család- és Gyermekjóléti Szolgálat „ügyfelei” (a szolgálat munkatársai is segítettek a szervezésben), az Árpád utcai iskola tanulói és a Fővárosi Sztehlo Gábor gyermekotthon Budaörsön élő gondozottjai. A leveleiket ugyanis a civilszervezet tehetősebb családokhoz juttatta el, akik megvásárolták és becsomagolták az áhított játékot vagy ruhadarabot.

Az ajándékok átadására egy karácsonyi műsor keretében került sor, aminek a helyszíne (a korábbi évekkel ellentétben) idén a budaörsi evangélikus templom volt. Már a bejáratnál finom falatok várták az érkezőket, bent pedig igazi ünnepi hangulat, amit Mihályi Réka színművész, a közönséget megénekeltető és a gyerekeket megmozgató zenés előadása tett teljessé.

Budaörsön múlt héten volt az önkormányzati gyermekek karácsonya, ahol Bíró Eszter lépett fel és 5000 Ft egyszeri támogatást kaptak gyerekenként azok a családok, melyek rendszeres gyerekvédelmi kedvezményben részesülnek, mintegy hatvanan. Majd rá egy napra ITT tudósítottunk az idősek karácsonyáról. De egyebek között a Vöröskereszt és a Kőszikla Baptista Gyülekezet (ITT írtunk róla) is ezekben a napokban juttatta el a rászoruló családoknak határon belül és túlra a „cipősdoboz” akcióban összegyűjtött ajándékokat, amelyek nagy részét gyerekek adományoztak gyerekeknek. Az Auchan után egyre több nagyáruház is szervez évről-évre adományozási akciókat a vásárlóik körében. Ugyanakkor ne feledjük! Nagyon jó, hogy segítünk és segíthetünk az ünnepet másoknak is szebbé tenni, de a rászorulók egész évben köztünk élnek, ezért aki teheti, annak egész évben szükség van a segítségére!