Trükkös tolvajokat fogtak a budaörsi rendőrök

0
601
Zsámbék, 2020. augusztus 12. Nyomozók fognak el egy férfit, egy háromfõs társaság egyik tagját az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál 2020. augusztus 10-én. A trükkös tolvajok az elmúlt idõszakban jellemzõen autópályák pihenõiben, parkolókban és benzinkutakon törtek fel gépkocsikat, melyekbõl minden értéket vittek, ami mozdítható. A nyomozók a három férfit a budaörsi rendõrkapitányságra elõállították és kihallgatták. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Mihádák Zoltán

Nem jutottak messzire a trükkös tolvajok  2020. augusztus 10-én hajnalban, mert a budaörsi nyomozók már várták őket az autópálya zsámbéki lehajtójánál.

A trükkös tolvajok az elmúlt időszakban jellemzően autópályák pihenőiben, parkolókban és benzinkutakon törtek fel gépkocsikat, melyekből minden értéket vittek, ami mozdítható.

A háromfős társaság 2020. augusztus 10-én kora hajnalban egy, az M1-es autópályán lévő benzinkút parkolójában lopott meg egy kocsijában szunyókáló férfit. A jármű jobb első ablakát betörték, és a pénztárcáját, a benne lévő több százezer forint értékű valutával és személyes irataival együtt kivették, és futásnak eredtek, a sértett azonban felébredt, és utánuk ment. A kergetőzés közben az elkövetők, hogy eltereljék üldözőjük figyelmét, némi készpénzt szórtak szét az úttesten.Tervük be is jött, ugyanis, míg a sértett a pénzét próbálta összeszedni, addig a tolvajoknak sikerült elmenekülni a helyszínről.

Nem sokkal később egy másik, szintén az M1-es autópálya mentén található parkolóban egy kisbusz ablakát törték be, és a szélvédő mögül lopták el a sértett pénztárcáját pénzével és személyes okmányaival együtt, majd elhagyták a helyszínt.

Nem jutottak messzire, a budaörsi nyomozók már várták őket. A Győr-Moson-Sopron, a Komárom-Esztergom és Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságok, valamint a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival összehangolt országos koordináció keretein belül végzett munka eredményeképpen 2020. augusztus 10-én hajnali 3 óra 20 perckor az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál állították meg a gépkocsit, amellyel az elkövetők menekültek.

A nyomozók a 23 éves K. Istvánt, a 46 éves F. Sándort és az 56 éves N. Zsigmondot a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. Ketten közülük tagadták a cselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panaszt tettek, legfiatalabb társuk részletesen vallott az elkövetett bűncselekményekről.

A három kunszentmiklósi férfivel szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, melynek keretében vizsgálják a korábban, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények kapcsán betöltött lehetséges szerepüket is.

Forrás: police.hu Fotó: MTI Mihádák Zoltán

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here