Triplex Tréning gerinctorna a Kamaraerdei Közösségi Házban

0
884

A Kamaraerdei Közösségi Házban speciális gerinctornát tart áprilistól Halmos Hajnal. Ezt a Triplex Tréning mozgásprogramot Almási Csilla gyógytornász fejlesztette ki, ami az elnevezésének megfelelően három szakaszból áll. Kifejezetten derékfájdalmakkal küzdők számára javasolt, azoknak, akiknek orvosilag nem tudták konkrétan diagnosztizálni a derékpanaszát, vagy már kezelték, de nem értek el vele eredményt, nem tud úgy mozogni, de szeretne aktív életet élni, fájdalommentesen. Prevenciónak is alkalmas.

A háromlépcsős mozgásprogram során minden lépcsőfok egy-egy hónapot vesz igénybe, heti egy-két órával számolva. Kiscsoportosan vagy személyi edzés keretében érdemes csinálni, hogy minél precízebben valósuljon meg a mozgások újratanulása.

Az első szakaszban a mobilizálással kezdődik a program, majd a stabilizálással folytatódik, végül a harmadik lépcsőben a mozgásminták újratanulása történik. Így három hónap alatt lehet végigjárni a folyamatot, de az egyes szakaszok teljesítése egyénenként változó lehet, van, akinél több időt kell szánni a mozgásfejlesztésre, átugrani azonban semmi esetre sem szabad az egyes lépcsőfokokat. A heti egy-két alkalom mellett otthon is érdemes a feladatokat gyakorolni, akár napi szinten.

A háromlépcsős mozgásprogram elvégzése után a panaszok megszűntével bármilyen mozgásforma folytatható.

A Kamaraerdei Közösségi Ház erre csütörtökönként teremt lehetőséget délelőttönként, 10.45 órai kezdettel. Az első, bemutató óra április 5-én lesz.