Továbbra is hallgatnia kell a Budaörs Rádiónak

0
752

December 3-án kedden a Magyar Mádiatanács úgy döntött, hogy tartalmilag érvénytelennek nyilvánítja a Budaörs Rádió pályázatát az FM 104,8 mhz hullámhosszra kiírt frekvenciára. 

A helyi rádiós médiaszolgáltatásra két cég indult, közöttük az eddig a Budaörs Rádiót üzemeltető Hunicom Stúdió Kft. A másik pályázó, amelyet Balczó Kakuk Kornélia cége adott be, az alaki vizsgálat során kiesett,

(Kornélia ezt egy facebook bejegyzésben tegnap így kommentálta: Minket is kizártak, ahogy Kisfalvi Peter is fogalmazott: alaki érvénytelen “ál-nüansz miatt”. Valaki nagyon nem akarja, hogy Budaörsön legyen rádió :-(“) Így a két pályázó közül a Budaörs Rádió folytatásáért küzdő cég maradt egyedül versenyben. A törvény szerint amennyiben pályázati anyaguk hibátlan, nekik kell adni hét évre a médiaszolgáltatás jogát.

“Pályázatunkat Magyarország legjobb szakembereinek segítségével írtuk meg, így amikor az első fordulón egyedül maradtunk a versenyben, biztosak voltunk abban, hogy városunk, Budaörs visszakapja majd rádióját. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a pályázati felhívásban nem szereplő indokkal próbálják kizárni a beadványunkat. A kiírásnál sokkal magasabb vállalásokat tettünk, körültekintően, gondosan jártunk el, és tizenkét év stabil működésével már bebizonyítottuk, hogy alkalmasak vagyunk egy igényes helyi rádió működtetésére. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntését nem tudjuk elfogadni, igazunkat a bíróságon fogjuk bizonyítani.” – nyilatkozta Roczó-Nagy Zoltán, a Hunicom Stúdió Kft. társtulajdonosa.

A legszomorúbb az ügyben, hogy a pereskedés alatt néma marad a 104.8 frekvencia, az NMHH elesik a frekvenciadíj bevételtől, a hallgatóknak pedig joguk marad hallgatni… valami mást.

Forrás: sajtóanyag