Teremtő Harmónia kiállítás nyílt a PostART-on

0
495

Két alkotóművész közös kiállításának megnyitója volt tegnap a PostART kulturális színtéren. Tóth Zsuzsa száraz ecset technikával készült festményeit és Szőke Beáta üvegfestő alkotásait lehet megtekinteni a tárlaton. Az esemény zenei produkcióját György Andrea prezentálta. A kiállítás november 7-ig látogatható, az alkotások megvásárolhatók.

A PostART nagy kiállító termében nyílt tegnap, október 17-én képzőművészeti kiállítás. A mintegy két tucat érdeklődő jelenlétében az alkotók, Tóth Zsuzsa és Szőke Beáta maguk mondtak beszédet, melyben be is mutatkoztak. Mivel csak néhány éve merültek el mélyebben alkalmazott technikájuk művelésében, hobbiművészként alkotnak, azonban munkáik már megérettek arra, hogy bemutassák őket.

 

Tóth Zsuzsa, aki egyébként óvodapedagógusként dolgozik Budaörsön, fontosnak érezte hangsúlyozni, hogy képeiket úgy válogatták össze a tárlatra, hogy kiderüljön, részükről mi a művészet nyelve, és miben találták meg önmagukat, amiben ki tudnak teljesedni. Önmagáról elmondta, hobbi szinten fest, illetve faégetés (pirográfia) technikával készít fa alapra képeket. A most kiállított képei ceruzarajzoknak látszanak, de valójában az úgynevezett száraz ecset technikával készültek, ami az olajfestészet egyik válfaja.

 

 

„Az alkotás olyan számomra, mint egy meditáció. Megszűnik körülöttem a tér és az idő” – ezt már Szőke Beáta mondta, akinek művészete az üvegfestészet terén teljesedik ki. Objektív véleményért szakmai zsüri elé vitte alkotásait, ahol tizenötből tizenkettőt elfogadtak. Képein leggyakrabban csipke motívumok, illetve harmatcseppek, buborékok szerepelnek harmonikus színekben és elrendezésben.

 

György Andrea, a Cabaret Medrano zenekar tagja zenei műsorral emelte az est fényét, melynek során énekelt és hegedült, illetve ezeket kombinálta egy elektromos eszköz (dub station) alkalmazásával.