Tényleg férfiatlan kiskutyát tartani?

0
214

Ebben is ideje leszámolni az előítéletekkel, vélekednek a tenyésztők.

Még ma is sokan kapnak furcsálló pillantásokat, netán még gúnyos megjegyzéseket is, amikor férfiként kistermetű kutyát sétáltatnak – írja a Férfi magazin.

Egy megszólaló például elmeséli: mindig szégyenkezik, amikor egyedül viszi ki a barátnője törpespicceit sétálni. Egy másik férfi pedig hozzáteszi, habár neki nagy könnyebbséget jelentett az ismerkedésben egy kedves kiskutya, mégis komikus hatást kelt az utcán egy palotapincsivel.

A probléma a kutyaklubok vezetői előtt is ismert: Ha valakinek egy kutya mérete határozza meg a férfiasságát, az már régen rossz. Az önbizalom ideális esetben belülről fakad, nem külsőségektől függ. A férfi, az férfi, mindegy, hogy németjuhásszal vagy pudlival sétál” – vélekedett egy klub vezetője. Egy másik pedig hozzátette:

Akárcsak a nagy autó vagy az izmos kar, a nagy kutya is a férfiasság szimbólumává vált. Rugalmasabbá kellene válnunk azt illetően, hogyan éljük meg a nemi szerepeinket.”

Ha ezt elérnénk, mindegy lehetne, egy férfi kicsi vagy nagy kutyát sétáltat – ahogyan az is, kisminkeli-e magát az utcára.

Írásunk az Üzleti magazin, a Budapesti magazin, az Igazmondó, a Videóhírek és a Taxi magazin közreműködésével készült.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here